YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 sınav sonuçları

Geçtiğimiz haftalarda Yükseköğretim Geçiş Sistemi sınavı ile birlikte milyonlarca öğrenci üniversiteye geçmek için ilk adımı atmış oldu. Gözler ise sınavların açıklanacağı tarihe çevrildi.

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 sınav sonuçları

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 sınav sonuçları Her yıl okulların kapanmasına yakın gerçekleştirilen YKS sınavına bu yıl da lise son sınıf öğrencileri ile birlikte milyonlarca aday katılım sağladı. YKS sınavı TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT’den (Yabancı Dil Testi) oluşuyor. TYT sınavı ilk gün AYT ve YDT sınavı ise ikinci gün gerçekleşti. Şimdi ise gözler YKS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, 2023 YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı geçtiğimiz haftalarda sorular ile birlikte de sosyal medyada gündem olmayı başardı. Tüm oturumlarının tamamlanmasının ardından sınav soruları ve cevap anahtarları yayınlandı. Birçok öğrenci cevapladığı sorular ile karşılaştırarak puanını hesaplamaya başladı ancak, gerçek sonuçlar ise 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

opti.png

TERCİHLER YAPILACAK

Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler puanlarına göre yüksek lisans ve ön lisans gibi okullara giriş yapabilmek için tercihlerini gerçekleştirecekler.