YKS’ye girecek öğrencilere ulaşım ve barınma desteği veriliyor! Başvuru süresi uzatıldı, son 2 gün

Üniversite adayları YKS sınavı için nefesini tuttu. Sınava çok az bir süre kalırken üniversite sınavına katılım sağlayacak olan depremzede üniversite adaylarına ulaşım ve barınma desteği sağlanacak. ÖSYM’den konuyla ilgili yeni duyuru geldi.

YKS’ye girecek öğrencilere ulaşım ve barınma desteği veriliyor! Başvuru süresi uzatıldı, son 2 gün

Üniversite sınavı geldi çattı. Milyonlarca üniversite adayının katılım sağlayacağı Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınavı ile ilgili tüm detaylar tek tek incelenmeye başlandı. Sınava katılım sağlayacak adaylar merak edilenleri araştırırken YKS sınavına ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek olan depremzede öğrenciler için ulaşım ve barınma desteği yapılacak. ÖSYM’den YKS sınavına katılım sağlayacak olan depremzedelerin ulaşım ve barınma desteği başvuruları ile ilgili yeni bir bilgilendirme geldi. İşte detaylar…

ULAŞIM VE BARINMA DESTEĞİ VERİLECEK

Milyonların iyi bir üniversite hayali ile katılım sağladığı YKS sınavına doğru geri sayım sürüyor. Bu yıl yine onlarca üniversite adayı hayal ettikleri üniversiteyi kazanabilmek için sınavda ter dökecek. YSK sınavına çok az bir süre kalırken ÖSYM’den ulaşım ve barınma desteği ile ilgili yeni bir duyuru geldi. 2023 YKS sınavına ikamet ettikleri sınav merkezi dışında girecek olan depremzede öğrencilere verilecek olan ulaşım ve barınma desteğinin başvuru süresinin uzatıldığı açıklandı.

yks-ye-girecek-ogrencilere-ulasim-ve-barinma-destegi-veriliyor-basvuru-suresi-uzatildi-son-2-gun.jpg

15 HAZİRAN’A KADAR BAŞVURU YAPILABİLECEK

Ülkemizde 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan büyük depremler çok sayıda can kaybı ve hasara yol açmıştı. Depremin yaraları sarılmaya devam ederken YKS sınavına katılım sağlayacak olan depremzede üniversite adaylarına ulaşım ve barınma desteği duyurusu geldi. YKS sınavına ikamet ettikleri sınav merkezi dışında girmek zorunda olan depremzede üniversite adaylarına yönelik ulaşım ve barınma desteği yapılacak. Ulaşım ve barınma desteği başvuru süresi 15 Haziran 2023 Perşembe mesai bitimine kadar yapılabilecek. Depremzede üniversite adaylarının ulaşım ve barınma ihtiyaçları ilk öncelik KYK yurtları olmak üzere Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden AFAD koordinesinde karşılanacaktır.

ULAŞIM VE BARINMA DESTEĞİ BAŞVURU DETAYLARI

Ulaşım ve barınma desteğinde bulunmak isteyen depremzede üniversite adayları başvurularını, kimlik kartı, 2023 YKS sınav giriş belgesi ve ikametgah belgesi ile birlikte Valilik ve Kaymakamlıklara giderek şahsen yapabilecek. YKS ulaşım ve barınma desteğinin miktarı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

yks-ye-girecek-ogrencilere-ulasim-ve-barinma-destegi-veriliyor-basvuru-suresi-uzatildi-son-2-gun-001.jpg

2023 YKS SINAV TARİHLERİ

17 Haziran 2023 Cumartesi: YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT)

18 Haziran 2023 Pazar: YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT)

18 Haziran 2023 Pazar: YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT)

YKS sınavının 1. Oturumu olan TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak.

YKS sınavının 2. Oturumu olan AYT’de; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testleri yer alacak.

YKS sınavının 3. Oturumu olan YDT’de; Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde sınav yapılacak ve her dil için ayrı ayrı soru kitapçığı bulunacaktır. Sınava katılım sağlayan adaylara, başvuru esnasında bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.