5 Bin TL Ek Ödeme! SGK’dan O Kişilere Yapılacak

SGK'dan 5.000 TL'lik ek ödeme müjdesi o kişilere geldi. başvuru yapanlar karşılıksız ve geri ödemesiz olarak alabilecek.

5 Bin TL Ek Ödeme! SGK’dan O Kişilere Yapılacak

SGK son dakika açıklaması yaparak o kişilere 5.000 TL'lik ek ödeme verileceğini bildirdi. Son günlerde emeklilere yönelik promosyon kampanyaları ciddi anlamda dikkat çekiyordu. Milyonlarca emekliye bayram öncesi peş peşe hem kamu bankalarından hem de özel bankalardan emekli promosyon güncellemesi yapılmıştı. Promosyon ödemelerinden sadece emekliler değil aynı zamanda dul ve yetim aylığı alanlar yani Ölüm aylığı alanlarda yararlanıyor. SGK'dan yapılan son dakika açıklaması ile dul ve yetim aylığı alanlara da karşılıksız ve geri ödemesiz maaşa ek 5.000 TL'lik ödeme desteği verilecek. SGK Ölüm aylığı alanlara yönelik promosyonlara ilişkin detayları açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigortalı vatandaşların vefat etmeleri durumunda yakınlarına sağlanan ölüm aylığına ek olarak, 1 Mayıs itibarıyla 5.000 TL ek ödeme yapılacağını duyurdu. Bu ödeme, ölüm aylığı alan kişilerin mali yüklerini hafifletmeyi amaçlamaktadır. Ölüm aylığı ve ek ödeme, sigortalı çalışanların 4A, 4B ve 4C kategorileri kapsamında toplanan primlerle sağlanmaktadır.

5-bin-tl-ek-odeme-sgkdan-o-kisilere-yapilacak-1.jpg

ÖLÜM AYLIĞI VE EK ÖDEME DETAYLARI

Ölüm aylığı, vefat eden sigortalının yakınlarına, SGK'ya yapılan başvuru sonrası bağlanan aylıktır. Bu aylık, vefat eden kişinin sigorta statüsü ve yakınlarının durumuna göre belirlenen oranlarda ödenir. Aylık bağlanabilmesi için gereken şartlar şunlardır:

Resmi nikahlı eş: Eğer çocuk varsa %50, yoksa %75 oranında aylık.

Çocuklar: Kız çocukları için yaş sınırlaması olmaksızın, erkek çocuklar için eğitim durumuna ve yaşa bağlı olarak ölüm aylığı.

Ölüm aylığı alanlara yönelik yapılan 5.000 TL ek ödeme, vatandaşların başvuruları üzerine hesaplarına aktarılacak. Hak sahipleri, bu ödeme için SGK'ya başvuruda bulunmalıdır.

PROMOSYON ÖDEMELERİ

Bankalar, ölüm aylığı alan hak sahiplerine yönelik promosyon ödemeleri de sunmaktadır. Promosyonlar, alınan aylık miktarına göre değişkenlik gösterir:

9.999 TL'ye kadar olan maaşlar için 5.000 TL,

10.000 TL ile 14.999 TL arasındaki maaşlar için 6.250 TL.

Hak sahipleri, promosyon ödemelerinden yararlanabilmek için, aylıklarını aldıkları bankalara başvuruda bulunabilirler.

5-bin-tl-ek-odeme-sgkdan-o-kisilere-yapilacak-2.jpg

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞARTLARI

Ölüm aylığı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilir. Başvuru için gerekli belgeler ve bilgiler, www.turkiye.gov.tr adresinden edinilebilir. Başvuru sonrasında SGK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda hak sahiplerine ödemeler yapılmaya başlanır.

Bu ek ödeme ve promosyonlar, vefat eden sigortalının yakınlarının finansal olarak desteklenmesine ve yaşam standartlarının korunmasına katkı sağlamaktadır. Hak sahiplerinin bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilmesi için gerekli başvuruların zamanında ve eksiksiz yapılması önemlidir.