Borcunu ödeyemeyen çiftçiyi tazyik hapsi diye cezaevine attılar!

Yenimuhalefet.com'da yayımlanan habere göre, Uşaklı çiftçi Mazhar Ulubey, borcunu ödeyemediği için 3 aylık tazyik hapsi nedeniyle cezaevine konuldu.İşte Yenimuhalefet.com'da yer alan o haber:

Borcunu ödeyemeyen çiftçiyi tazyik hapsi diye cezaevine attılar!

Tarım Kredi ve diğer banka borçları nedeniyle icralık olan çiftçilere cezaevi yolu göründü.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Merkezi'nden tek bir çiftçi bilr hapse girmeyecek, denilmesine rağmen, borcunu ödeyemeyen çiftçilere tazyik hapsi adı altında verilen cezalar peşpeşe gelmeye başladı.

UŞAKLI ÇİFTÇİ MAZHAR ULUBEY CEZAEVİNDE

Uşaklı çitfçi Mazhar Ulubey de Tarım Kredi’ye olan borçlarını ödeyemediğinden dolayı üç ay tazyik hapis cezası aldı.

Ulubey, borcunu yapılandırdı, ama ödeyemedi. Ulubey Denizbank'a borçluydu.

Ulubey’e önce Denizbank’tan haciz işlemlerinin başlatıldığı bilgisi de verildi.

Ardından ise, 3 aylık tazyik hapsi aldığı bildirildi.

Bugün ise Jandarma karakoluna çağrılarak, cezaevine teslim edilmek üzere tutuklandı.

Yenimuhalefet.com olarak, kendisine son olarak, cezaevi arabasına bindirildiği sırada ulaşabildik.

Borçlu çiftçi Mazhar Ulubey'e son ulaştığımızda eşinin hamile olduğu ve doğuma gün saydığını, ayrıca ekinin tarlada beklediğini belirterek, erteleme isteminin reddedildiğini belirtti.

ÇİFTÇİLERE TAZYİK HAPSİ ARTIYOR

Mazhar Ulubey, tazyik hapsi ile cezaevine giren tek çiftçi değil.

Yine Uşak'ın Sivaslı ilçesinden İbrahim Kaya da, hakkında tazyik hapsi verildiğini ve cezaevine teslim olması için bildirim aldığını belirtiyor.

ÇİFTÇİLER HAPSE GİRERSE, TARLAYI KİM SÜRECEK?

Tarım Kredi Kooperatifi'nin çiftçiyi sahipsiz bıraktığı ve sözünü tutmadığından şikayet eden çiftçiler, tazyik hapsi yöntemi ile tarladan koparıldıklarını ve üretemedikleri zaman borçlarını da ödeyemeyeceklerini belirtiyorlar.

Son yıllarda artan enflasyon ve döviz kuruna bağlı olarak çiftçiler ürünlerinin hak ettiği karşılığı alamadılar. Bir hasadın en az 6 ile 8 aylık bir süreç olduğu göz önünde bulundurulursa, ortalamada en az 1 yıllık ödeme döneminde çirftçi neredeyse yüzde 100 zarar etti. Bu durum ise, önceden alıcılarla sabit anlaşma yapan ve borçla üretim yapan çiftçilere büyük darbe vurdu.

Çiftçiler şimdi, üretim yaparak borçlarını ödeyebilecekleri bir ortamı taleo ediyorlar. Ancak, alacaklı bankaların yöntemi tazyik hapsi ile çiftçiyi yıldırmak.