CKD: Tik Tok Kapatılsın!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, "TikTok uygulaması yüzünden evladının geleceğinden kaygılı olan annelerimizin yanındayız. Hiçbir denetimi olmayan bu platformun kapatılmasını talep ediyoruz." dedi.

CKD: Tik Tok Kapatılsın!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür'ün basın açıklaması şöyle:

TikTok yüzünden evladının geleceğinden kaygılı olan annelerimizin yanındayız.

Annelerimiz TikTok adlı sosyal medya uygulamasının kapatılmasını talep ediyor. Son günlerde utanç verici görsellerinin artmasıyla TikTok’un giderek kontrolden çıktığını, özellikle çocuklarımıza ciddi zararlar verdiğini gözlemleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği annelerin haklı talebini destekliyor.

Hedefi tamamen haz peşinde koşan, sorgulamayan, bireyci ve bencil insanlar yaratmak olan, mutluluğun sadece tüketmekle elde edileceği yalanıyla beslenen kapitalizm, yeni araçlarını özellikle dijital platformlarda yaygınlaştırmaktadır. Dijital platformun TikTok benzeri uygulamalarının hedefinde gençlerimiz bulunmaktadır. “Teknolojik gelişmeye uyum” araç haline getirilerek çocuklarımızın ailelerinden ve okullarından kopartıldıklarını, birtakım karanlık eller tarafından yönetilmeye çalışıldıklarını görüyoruz. Bu karanlık eller, sözde sosyalleşme alanı olarak pazarladıkları sahte dünyalarda çocuklarımızın yaşamlarına hükmetmeye çalışıyorlar. Video oluşturup paylaşmak “masum” gerekçesiyle ortaya çıkan TikTok, paylaşımlarındaki beğenilme sayılarından gelir elde etme imkânıyla kullanımı cazip ve yaygın hale getirilmektedir. Etik değerlerin hiçe sayıldığı, gelenek ve göreneklerimize saldıran, kontrolden çıkmış içeriklerin beğenilme sayılarıyla para kazanılan TikTok ve paylaşımları özellikle gençlerimizi zehirli bir çöplüğün içine çekmektedir.

Gençlik dönemi kimlik kazanma çabasının öne çıktığı, biyolojik, ruhsal ve sosyal gelişimlerin çok hızlı yaşandığı insan hayatının en önemli dönemidir. İnsanın, hayatı dönüştürme potansiyeline ait en büyük silahı gençliğidir. Bu dönem ayrıca, hayatla ilgili soruların cevaplarının aranmaya başlandığı, manevi değerlerin içselleştirildiği, kişiliğin olgunlaştığı, aidiyetler, vatan sevgisi, milli kimlik gibi kavramların benliğe oturduğu bir dönemdir. İnsanın geleceği, gençliğinde etkisinde kaldığı şeylerle şekillenir.

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak gençlerimizin hak etmedikleri bir yaşamın içinde kaybolmalarına, okullarından ve ailelerinden koparılmalarına, sahte mecralarda geleceklerinin karartılmasına izin vermeyeceğiz. Gençliğimizin ve geleceğimizin şekillenmesi için ihtiyacımız olan, TikTok ve benzeri uygulamalar değil; mutlu, huzurlu aileler, bilimsel ve çağdaş eğitim imkanlarının sağlandığı okullardır. TikTok uygulaması yüzünden evladının geleceğinden kaygılı olan annelerimizin yanındayız. Hiçbir denetimi olmayan bu platformun kapatılmasını talep ediyoruz.

Cumhuriyet Kadınları Derneği

Genel Yönetim Kurulu adına

Genel Başkan

Prof. Dr. Tülin Oygür