ILEA Avrupa lansmanı Çırağan'da yapıldı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, dünyanın en büyük uluslararası etkinlik derneği ILEA’nın (International Live Events Association) Avrupa lansmanı, Meltem Tepeler ve TUED (Türkiye Uluslararası Etkinlik Derneği) ev sahipliğinde, Amerika, Avusturya, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ingiltere’de bulunan yönetim kurulunun katılımı ile Shangri-La Bosphorus İstanbul katkılarıyla Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşti

ILEA Avrupa lansmanı Çırağan'da yapıldı

Dünyanın en önemli etkinlik destinasyonlarından biri olan Istanbul, International Live Events Association’ın (ILEA) yönetim kurulunu ağırladı. İstanbul için önemli bir girişim olan, çok renkli ve hacimli işleri İstanbul’a taşımayı hedefleyen ILEA’nın Avrupa lansmanının etkinlik başkenti olarak Istanbul’un seçilmesi, Türkiye Turizmine katkı sağlamasının yanı sıra, Istanbul’u en önemli etkinlik destinasyonlarından biri olarak konumlandırılmasına da öncülük edecek. 

ILEA yönetim kurulu, Covid-19 pandemisi nedeniyle, iki yil aradan sonra ilk uluslararası toplantısını Istanbu’da gercekleştirdi. ILEA yönetim kurulunun tam kadro katıldığı toplantıyı, TUED başkanı Meltem Tepeler şöyle değerlendirdi;

Bu çok önemli bir toplantı oldu. Zaten bu toplantıda Istanbul’u etkinlik başkenti ilan ettik etkinlik endüstrisinde. Bu toplantılar sonucunda pek çok STK başkanı gerek yerli gerek yabancı şu fikir birliğine vardık sen, beni bırakıp tüm STK’ların tüm devlet kuruluşlarının, valiliklerin, Hükümetin ve belediyelerin birlikte çalışması gerekiyor. Bir şehri, bir destinasyonu uluslararası alanda yükseltebilmek ve tanıtabilmek için bu bir ekip çalışması.Bu; sen, ben, ya da tek başına yapılacak, ya da tek bir kuruluşun üstlenebileceği bir şey değil. Bu konuda çalışan herkese de devletin destek sağlaması gerekiyor. Bunun çok gönüllüsü var. Özellikle bizim gibi STK’lar TUED gibi ve dolayısıyla bir kere her şeyden evvel birlik olmak bu konuda taraflı olmayı bırakıp, tek bir amaç için çalışmadan bu iş olmuyor ve çok yönlü artık düşünmek gerekiyor. Biz Türkler birlik olmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu grubun her biri Avrupa’nın çok önemli ajanslarının sahibi. Çok enterasan, bir tanesi hariç hiç biri şu ana kadar daha Türkiye’ye gelmemiş ve diyorlar ki, benim Istanbul hakkındaki fikrimle şu anda yaşamakta olduğum Istanbul arasında o kadar çok büyük fark var ki ve aynı zamanda Türk insanları hakkında da kafamda bir şablon vardı. Şu anda her şey alt üst olmuş durumda gerçekten. Bu fırsatı da yakalamış olduğumuz çok mutluyum ama gerçekten yurtdışında hiç gelmemiş olan insanlar için bambaşka bir Türkiye var kafalarında. O yüzden çok toplu toplu çağırmalar yapmak gerekiyor toplu toplu anlatımlar yapmak gerekiyor. Zaten gördükten sonra aşık oluyorlar. 

Sadece canlı etkinlikler değil, son grup konuşmamızda yaptığımız gibi metaverse etkinliklerini de Istanbul’u düşünerek hazırlamak gerekiyor. Metaverse’de de büyük bir Istanbul tanıtımı yapılabilir. Büyük bir Türkiye tanıtımı yapılabilir. Ama bunun için toplu çalışmalar gerekiyor.

Metaverse Etkinlikleri ve Istanbul

Konuşmacılar arasında yer alan Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, metaverse ve etkinlik dünyasını değerlendirdi. Metaverse herkesin dediği gibi ikinci bir paralel evren değil, aslında bir web 3.0 fırsatı. Şimdi yaşadığımız dünya %75 fiziksel. Ama özellikle pandemi döneminden sonra hepimiz dijital ve mobiliz. Meta alanlarda hizmetlerinizi ve mallarınızı satın almaya hazırlar. Turizm, etkinlik, düğün sektörü vb. diğer sektörlere bakıldığında bu evrendeki avantajı görerek gerekli adımları atmanın ne kadar önemli olduğuna değindi.

Metaverse pazar büyüklüğü 2021'de yaklaşık 65 milyar dolara ulaştı. Pazarın 2022'de 100 milyar dolardan 2029'a kadar 1.500 milyara çıkacağı tahmin ediliyor.

Meltem Tepeler ve TUED’in ev sahipliğinde, Shangri-La Bosphorus İstanbul katkılarıyla 22 Nisan’da Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşen lansmana; Zehra Taşkesenoğlu (Milletvekili - Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi), Füsun Türken Uysal (TOGEM Yönetim Kurulu Başkanı) katıldı.

Panelde; Amerika’dan Corinne Kessel (CSEP - Başkanı, ILEA International Yönetim Kurulu Üyesi), Dustin Westling (CSEP - Gelecek Başkan, ILEA International Yönetim Kurulu Üyesi), Gwendolyn McNutt (CSEP - Genel Sekreter, ILEA International Yönetim Kurulu Üyesi), Dana Macaulay (CSEP -Son Dönem Başkanı, ILEA International Yönetim Kurulu Üyesi, Christian Seidenstuecker (Joke Event AG –ILEA Europe Başkanı) Hans Schiever (Next Live- Eğitim Başkan Yardımcısı), Carlo Zoccali (Farnbaraough International- Yönetim Kurulu Üyesi), Erik Kastner (Opus Marketing- Yönetim Kurulu Üyesi), Georgia Ward (Revive Marketing & PR- Yönetim Kurulu Üyesi), Can Arınel (SKAL Int. Istanbul Başkanı), Zehra Öney (Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı) ve Cantekin Temizer (SITE Türkiye Başkanı) konuşmacılar arasında yer aldı.