PopStar'da okunan şarkıların telif ödemesi yapılmamış!

Popstar Alaturka ve Ebru Güneş ile yaşadığı ilişkiyle ün kazanan Osmantan Erkır'a programlarında "kanunsuz şekilde şarkı kullandığı" için eser sahipleri dava açıyor.

PopStar'da okunan şarkıların telif ödemesi yapılmamış!

Besteci ve söz yazarlarından eser kullanım izinlerini almadan PopStar'da kullanan Osmantan'ın yıllarca bu şekilde milyarlarca liralık haksız kazanç sağladığı, tüm program formatının "şarkı" üzerine kurulmasına rağmen şarkıların sahiplerine ödeme yapılmadığı iddia edildi.

Bu sebeple Osmantan Erkır hakkında FSEK Mahkemesinde dava açılma aşamasına gelindi.

Osmantan'a ilk davayı açacak olan ünlü prodüktör Ender Çabuker konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında "PopStar Alaturka'larda benim ve diğer bestecilerin eserlerinin izinsiz kullanıldığını tespit ettik. Osmantan Erkır'a durumu nazikçe belirtmemize rağmen arabuluculuk olumsuz sonuçlandı.7 senedir bilirkişi olarak görev yaptığım tüm FSEK mahkemelerinde bugüne kadar hep ESER SAHİBİ haklı çıktı. Avukatım EDA SALMAN ile Osmantan Erkır'a dava açıyoruz. PopStar Alaturka'larda yayınlanan KAÇAK eserlerini belgelemek isteyen BESTECİ DOSTLARIMA delil tespit ve hukuki destek konusunda "beklentisiz" yardımcı olacağız. Hırsızlık Cezasız Kalmayacak"  yazdı.

Ender Çabuker'in bu paylaşımına Altan Çetin, Eflatun, Osman Hekimoğlu gibi ünlü besteciler de destek verdi.