Prof. Dr. Ünal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: Vıcık vıcık amerikancılık!

Dış politika uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, “tarafsızlık” politikası yerine “Rusya'ya karşı Ukrayna'nın yanında yer almalıyız” sözlerine “Vıcık vıcık Amerikancılık kokan fikirler üzerine dış politika inşa edeceksek vay halimize” yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Ünal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: Vıcık vıcık amerikancılık!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’deki temasları kapsamında dün başkent Washington’da John Hopkins Üniversitesi’ndeki Orta Doğu ve Kuzey Afrika Kulübü öğrencileriyle bir araya geldiği toplantıda Türkiye’deki seçimler, Avrupa Birliği ve bölgesel gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulunmuştu.

Rusya-Ukrayna savaşı ve Türkiye’nin konumuna ilişkin de yorumlar yapan Kılıçdaroğlu, “Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’nın yanında yer almamız gerektiğini düşünüyoruz. Nükleer silaha sahip olan bir ülkenin, nükleer silaha sahip olmayan bir ülkenin topraklarını işgal etmesi, savaş başlatması doğru değil” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri Türk kamuoyunda da tartışmaya neden oldu.

Dış politika uzmanı Prof Dr Hasan Ünal, CHP liderinin “Rusya-Ukrayna savaşı” konusundaki yorumlarını şöyle değerlendirdi:

“1-Kılıçdaroğlu’nun savaşta Ukrayna’yı desteklemeliyiz açıklaması dış politikayı bilmediğini/tek kutuplu düşündüğünü gösterir. Şu anda izlediğimiz politikadan Rusya kadar Ukrayna da memnun. Ne dediğini bilmiyor da olabilir.

2-Rusya’ya düşmanlık politikası gütmenin Türkiye’ye korkunç bir maliyeti ve hiçbir getirisi olmazdı. Batı’ya hoş görünmekten bahsediyorsa ABD’nin F16’lar konusunda bütün şartlarını kaldırma kararını ve çok kutupluluğun ne anlama geldiğini okuyarak/düşünerek anlaması lazım.

3-Denenerek eskitilmiş, dünyanın büyük bir bölümünde alıcısı kalmamış vıcık vıcık Amerikancılık kokan fikirler üzerine dış politika inşa edeceksek vay halimize.

4-Yıllarca hükümetin ideolojik/duygusal dış politikasını eleştirip ülkenin en azından dış politikada daha doğru bir yere geldiğini gördükten sonra bu defa da ana muhalefetin bu anlamsız Amerikancı çizgisini eleştirmek de benim bu dünyadaki çilem olsa gerek.”