Rasim Özdenören 82 yaşında hayatını kaybetti

Türk edebiyatının usta yazarlarından Rasim Özdenören 82 yaşında hayatını kaybetti.

Rasim Özdenören 82 yaşında hayatını kaybetti

Türk edebiyatının usta yazarlarından Rasim Özdenören 82 yaşında hayatını kaybetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdeören'in vefatı dolayısıyla yaptığı açıklamada ''Edebiyatımızın büyük ustalarından, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, “Gül Yetiştiren Adam” Rasim Özdenören'in vefatını teessürle öğrendim. Sayın Özdenören'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm edebiyat camiasına başsağlığı diliyorum'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı paylaşımda "Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam'ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

RASİM ÖZDENÖREN KİMDİR?

20 Mayıs 1940 doğumlu Kahramanmaraş doğumlu Rasim Özdenören, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş, Malatya, Tunceli gibi Güney ve Doğu illerinde tamamlamıştır.  Özdenören, öykülerini çocukluğundan itibaren Anadolu'nun köy ve kasabalarında edindiği izlenimlerden yararlanarak ayrıntılı betimlemelerle ve insanın evrensel yanlarını öne çıkararak yazmıştır. Gençlik yıllarından itibaren edebiyatla yakından ilgili olan bir arkadaş grubuna sahip olan Rasim Özdenören, bu grup içinde edebi kişiliğini şekillendirmiştir. Okumaları ve edebi ilgileri bu arkadaş grubuyla (Yedi Güzel Adam) birlikte şekillenmiş ve sonraki yıllarda ise Sezai Karakoç ile tanışarak, ünlü şairin etkisi altında kalmıştır.