Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan ve Engin Polat çifti hakkında açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son günlerde çok konuşulan Dilan ve Engin Polat çifti hakkında açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan ve Engin Polat çifti hakkında açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan ve Engin Polat çifti hakkında yürütülen soruşturma ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, katıldığı bir ödül töreninde soruları yanıtlarken, Yargı'nın olaya duyarsız kaldığı iddialarına sert bir tepki gösterdi.

Tunç, şu ifadeleri kullandı: "Sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı eleştirilerine kesinlikle katılmayın, bunlara inanmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider."

Dilan ve Engin Polat çifti hakkında yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli adli tedbirler alındığı açıklandı. Şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı getirilirken, tüm mal varlıklarına el konulduğu belirtildi.

Bakan Tunç, operasyonlar hakkında şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir soruşturma söz konusu. Orada 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı, adli kontrol tedbiri kararı verildi. Bütün mal varlıklarına da el konuldu. MASAK raporları çerçevesi içerisinde de bütün bunlar yargımız tarafından süratle gerçekleşiyor."

Bakan Tunç, son dönemde gerçekleşen operasyonların yargının talimatları doğrultusunda gerçekleştiğini vurgulayarak, "Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir. Tüm hedefimiz, Türkiye'yi huzurlu bir geleceğe, her türlü şiddetten, terörden arınmış ve çetelerden arınmış bir ülke yapmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.