Bakanlık Dilan Polat olayı sonrası 600 fenomeni mercek altına aldı

Dilan Polat olayı gündemden düşmezken sosyal medya fenomenleri ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Bakanlık 600 sosyal medya fenomenini mercek altına aldı.

Bakanlık Dilan Polat olayı sonrası 600 fenomeni mercek altına aldı

Kara Para aklıma suçlaması ile tutuklanan Dilan Engin Polat çiftinin hemen ardından bakanlık Düğmeye bastı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Dilan Polat'la ilişkili olan olmayan 600 Fenomen mercek altına alındı. Bazı sosyal medya fenomenlerinin paniklemesi ve sosyal medya paylaşımlarını silmeye başlaması da dikkat çekti.

Dilan Engin Polat çifti, sosyal medyada yaptıkları lüks paylaşımlarla dikkat çekiyordu. Kısa süre içinde zenginleşen ve bu durumu da sosyal medya üzerinden paylaşan çift Geçtiğimiz günlerde Kara Para aklama tutup soruşturmasında tutuklanarak Silivri cezaevine gönderildi. Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına da el konulurken çiftle ilişkili olan fenomenler ve sosyal medya paylaşımlarını tek tek silmeye başladı. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, başta Dilan Polat'la ilişkisi olan fenomenler olmak üzere 600 fenomeni mercek altına aldı.

LÜKS HAYAT PAYLAŞIMLARI İNCELEMEDE

Dilan Polat ve Engin Polat olayı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı düğmeye bastı. Sosyal medya hesabından lüks hayat paylaşımları yapan ve buna bağlı içerik üreten fenomenler inceleme altına alındı. 600'e yakın sosyal medya fenomeninin bakanlık tarafından kapsamlı bir şekilde inceleneceği öğrenildi. Bakanlık tarafından yasaya aykırı bir durum tespit edilmesi halinde diğer kurum ve kuruluşlara bilgi verilecek.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ PANİKLEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın devreye girmesi sonrası bazı sosyal medya fenomenlerinin paniklemesi de dikkat çekti. Birçok Fenomen sosyal medya hesabından eski paylaşımlarını temizlemeye başladı.