Bakanlık inceleme başlatmıştı! RTÜK Sakla Beni dizisine ceza kesti

Sakla Beni dizisi çocuk sahnesiyle gündeme gelmiş ve sosyal medyada tepki çekmişti. RTÜK'ten sakla beni dizisine ceza kesildi.

Bakanlık inceleme başlatmıştı! RTÜK Sakla Beni dizisine ceza kesti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından birçok kanala ceza kesildi. Star TV, FOX TV, Show TV, tele1, KRT, Halk TV ve Flash Haber için yayın ihlalleri sebebiyle üst sınırdan idari para cezası uygulandığı açıklandı.

RTÜK bir son dakika açıklaması yaparak bugün yapılan haftalık olan toplantıda izlenme raporlarının görüşüldüğünü duyurdu. Fox TV hakkında yayınlanan bir dizide kadına yönelik şiddet sahnelerinin yer alması nedeniyle idari para cezası kararı alındığı bildirildi. aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından inceleme başlatılan ve çok sayıda şikayet alan Star TV'nin sakla beni dizisiyle ilgili olarak da üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandığı ifade edildi.

SHOW TV'YE DE İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Diğer yandan Show TV'de bir Gündüz kuşağı programında cinayetin ele alınması sırasında yayınlanmaması gereken görüntülerin yayınlanması ve olaya ilişkin perdesiz konuşmalar yapılması nedeniyle Yine üst sınırdan para cezası uygulaması yapıldığı ifade edildi.