Erkan Petekkaya baba acısıyla yıkıldı

Dila Hanım, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Paramparça, O Kız ve Kırmızı Oda gibi projede rol alan başarılı oyuncu Erkan Petekkaya, bugün baba acısı yaşadı.

Erkan Petekkaya baba acısıyla yıkıldı

Sosyal medya hesabından babasının vefat ettiği haberini paylaşan Erkan Petekkaya, “Canım babam Akın Petekkaya'yı bu sabah kaybettik. Cenaze namazı Beykoz/Kavacık Görele mahallesi camisinde yarın öğlen namazında kılınacak cenaze namazına müteakip Görele mezarlığına defnedilecektir. Allah hepimizin büyüklerine rahmetler eylesin” şeklinde bir not yazdı.

erkan-petekkaya-baba-acisiyla-yikildi.jpg

Başarılı oyuncunun paylaşımına Seray Sever, Emel Sayın, Songül Öden, Emre Kınay, Ata Demirer ve Seren Serengil gi sanatçı dostları yorum yaptı.

erkan-petekkaya-baba-acisiyla-yikildi-001.jpg

ERKAN PETEKKAYA KİMDİR?

Erkan Petekkaya, 12 Aralık 1971 yılında Elazığ'da dünyaya gelmiştir. Aslen Diyarbakırlı bir oyuncudur. Erkan Petekkaya, çocukluğunu İstanbul, Anadolu Yakası’nda sürmüştür. Mehmet Karamancı İlkokulu'nda, daha sonra Bostancı Ortaokulu ve Fenerbahçe Lisesi'nde okumuştur. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nı kazanmayı başarmıştır. Erkan Petekkaya, 1993 yılından beri kadrolu Devlet Tiyatroları oyuncusudur. 1994 yılında kamera şakalarıyla tanıştığı televizyon kariyerine, 1998 yılında Güzel Günler dizisiyle devam ettirme fırsatı yakalamıştır. 1999 yılında Alişan’ın başrolde oynadığı Aynalı Tahir dizisinde Kadir rolü ile ünlenen Erkan Petekkaya, Aşkına Eşkıya, Bedel, Japon Gelin ve Taştan Kalp, Serseri gibi yapımlarda rol almıştır. 2005 yılında Köpek dizisinde Yılmaz karakteri başrolde rol alan Erkan Petekkaya, Beyaz İnci Televizyon Ödülleri'nde “En İyi Erkek Oyuncu” dalında aday gösterilmeyi başarmıştır. 2005-2007 döneminde Beyaz Gelincik adlı televizyon dizisinde Adanalı zengin bir ailenin holding yöneticisi olan büyük oğlu Ömer karakterine hayat vermiştir.