Hadise; Seren Serengil, Arto ve Bircan Bali’ye açtığı davayı kazandı

Ünlü şsrkıcı Hadise'nin programda kendisine hakaratler yağdıran Bircan Bali, Seren Serengil, Arto ve televizyon programına açtığı davada karar açıklandı.

Hadise; Seren Serengil, Arto ve Bircan Bali’ye açtığı davayı kazandı

Mahkeme, sunucular ile televizyon programı yetkilisinin 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmünü verdi. Şarkıcı Hadise'nin Söylemezsem Olmaz programında, Reza Zarrab'la ilişki yaşadığını iddia ederek kendisine hakaretlerde bulunan Arto, Seren Serengil, Bircan Bali ve televizyon programına açtığı davada karar sonuca vardı. Mahkeme, 3 sunucu ile televizyon programı yetkilisinin 20 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bircan Bali Hadise'ye tazminat ödemeyeceğini, davadan beraat ettiğini dile getirdi.

hadise-seren-serengil-arto-ve-bircan-baliye-actigi-davayi-kazandi.jpg

20 BİN TL ÖDEMELERİNE KARAR VERİLDİ

Şarkıcı Hadise, bir televizyon programında Reza Zarrab'la ilişki yaşadığını iddia ederek kendisine ağır hakaretlerde bulunulduğunu, onur, şeref ve saygınlığının zedelendiğini ileri sürerek sunucu Bircan Bali, Seren Serengil, Arto ve televizyon programı yetkilisine manevi tazminat davası açmıştı. Olaya ilişkin dava İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde sonuca vardı. Duruşmaya Hadise'nin avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu ile davalı tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan Hadise'nin avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu, "Davaya konu yayında üç sunucu, kin ve nefret ile müvekkilime davaya konu ifadeleri kullanmıştır. Söz konusu eylemler sebebiyle müvekkilin kişilik hakları saldırıya uğramıştır. Müvekkil manevi olarak zarar görmüştür. Davamızın kabulüne karar verilsin" ifadelerini kullandı. Davalı 3 sunucu ile televizyon programının avukatları ise, müvekkillerinin söz konusu ifadelerinin kişilik haklarına saldırı içermediğini söyleyerek davanın reddini talep etti. Kararını bildiren mahkeme, davalı 3 sunucu ile televizyon programı yetkilisinin toplam 20 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

hadise-seren-serengil-arto-ve-bircan-baliye-actigi-davayi-kazandi-001.jpg

BERAAT ALDIM BEN

Kararın sonrasında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bircan Bali, tazminat davasından beraat ettiğini ifade ederek "Bir yapay zekayı neden hala kullanamıyoruz onu anlamıyorum bir de sen arkadaşının kocasıyla birlikte olacaksın diye biz neden sana 20 bin TL veriyoruz onu anlamadım. Bu arada ben ceza davasından beraat aldım, bu dava benim kesinleşmedi" ifadelerini kullandı.