Elon Musk Sosyal Medya Platformu X'i Avrupa'dan Çekmeyi Değerlendiriyor

Elon Musk, Dijital Hizmetler Yasası'na uyma zorunluluğu nedeniyle X’i Avrupa’dan çekmeyi düşünüyor.

Elon Musk Sosyal Medya Platformu X'i Avrupa'dan Çekmeyi Değerlendiriyor

Elon Musk, sosyal medya platformu X'in geleceği konusunda çekilme opsiyonlarını değerlendirmeye başladı. Dijital Hizmetler Yasası'na uyma zorunluluğu nedeniyle hayal kırıklığına uğradığı belirtilen Musk, platformun Avrupa Birliği'nde kullanılabilirliğini sonlandırmayı ya da Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılara erişimi engellemeyi düşünüyor.

Bussiness Insider'a göre, Elon Musk, geçen yıl 44 milyar dolara Twitter'ı satın aldıktan sonra, X'in Dijital Hizmetler Yasası'na uyma gerekliliği nedeniyle platformun geleceği hakkında kararsızlığa düştü. Bu durum gerçekleşirse, X gibi rakip platformlar da Avrupa'da kullanılamayabilir.

Dijital Hizmetler Yasası, ağustos ayında yürürlüğe girdi ve büyük çevrimiçi platformların yanlış, yanıltıcı ve zararlı bilgileri etkili ve şeffaf bir şekilde denetlemesini ve kaldırmasını gerektiriyor.

Son zamanlarda İsrail-Filistin savaşı ile ilgili dezenformasyon paylaşımlarının hızla yayılması, X'in bu yasayı ihlal ettiği iddialarını beraberinde getirdi.

AB Komisyonu Üyesi Thierry Breton, geçen hafta yaptığı açıklamada, Komisyon'un X'in yeni yasaya uyumunu resmi olarak incelediğini ve platformdan zararlı veya yanıltıcı bilgileri azaltma ve kaldırma eylemleri hakkında detaylı bilgi talep ettiğini açıkladı.

X, Dijital Hizmetler Yasası'nı ihlal ettiği tespit edilirse para cezası ödemek zorunda kalabilir. AB Komisyonu, şirketlerin küresel gelirlerinin yüzde 6'sına kadar "periyodik ceza ödemeleri" veya para cezaları uygulama yetkisine sahiptir.