Öğrencilere JEST! Üniversite kazanan her öğrenciye 5000 TL devlet desteği

Öğrencilere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Üniversiteyi kazanan her öğrenciye büyük jest var. Tam 5.000 TL devlet desteği verilecek.

Öğrencilere JEST! Üniversite kazanan her öğrenciye 5000 TL devlet desteği

Son dakika açıklaması… Milyonlarca öğrenciye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan büyük JEST geldi. YKS sonuçlarının açıklanması büyük bir heyecanla beklenirken üniversiteyi kazanan öğrencilere devlet desteği verileceği duyuruldu. Üniversiteye yeni kazanan ve tercih ettikleri programlara resmi olarak kayıt yaptıran öğrenciler Cumhurbaşkanı talimatıyla 5000 TL destek alacak. 28 Ağustos 1 Eylül 2023 tarihinde üniversitelere kayıt yaptıracak olan öğrencilere yapılan duyuru büyük heyecan yarattı. Peki öğrencilere 5.000 TL devlet desteği şartları neler?

Milyonlarca öğrenci YKS sonuçlarını büyük bir heyecanla takip ediyor. Yeni eğitim öğretim yılında üniversiteye kayıt yaptıracak olan öğrenciler bir an önce sonuçlarını açıklanmasını Beklerken büyük bir müjdeli haberde geldi. Öğrencilere üniversiteye kayıt yaptırmaları durumunda devlet desteği sağlanacak. Hem de tam 5.000 TL'lik destek ödemesi verilecek. Sadece üniversite öğrencilerine yönelik bir eğitim desteği hayata geçerken Az önce detaylarda aktarıldı. Peki 5.000 TL öğrenci desteği alma şartları neler? Üniversite öğrencileri 5000 TL eğitim desteğini nasıl alır? Milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıran son dakika gelişmesinin detayları haberimizde…

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 5.000 TL'LİK DESTEK MÜJDESİ

Öğrencilere heyecanlandıran açıklama Menemen Belediye başkan vekili Aydın Pehlivan tarafından yapıldı. İlçede yaşayan ve üniversiteyi kazanan gençlere destek ödemesi verileceğini bildiren Pehlivan, Bu yıl mezun olan ve üniversiteye başlayan öğrenciler için 5.000 TL'lik ödeme yapacaklarını bildirdi.

Öğrencilere manevi destek vermek kadar maddi destek vermenin de önemli olduğunu belirten Pehlivan, belediye olarak bu konuda Yola çıktıklarını ve Menemen'de Bilim ve teknolojide sanat ve kalkınmada başarılı gençler yetişmesi için öğrencilere maddi destek kararı aldıklarını duyurdu.

ogrencilere-jest-geldi.png

SINAV BAŞVURU ÜCRETLERİ DE KARŞILANMIŞTI

Menemen Belediyesi daha önce sınava girecek olan üniversite öğrencilerini desteklemek amacıyla önemli bir adım atmıştı. Öğrencilerin YKS başvuru ücretleri de belediye tarafından karşılanmıştı. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına Kısa bir süre kala öğrencileri olan desteğini sürdüren Menemen Belediyesi Şimdi de üniversiteyi kazanan ve seçtikleri programa kayıt yaptıran öğrenciler için maddi destek vereceğini duyurdu. Bu destek miktarı tam 5.000 TL olarak belirlendi.

5000 TL'LİK DEVLET DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Menemen Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre ilçe genelinde üniversite sınavını kazanan ve seçtikleri programa kayıt yaptıran yeni üniversite öğrencilerine destek sağlanacak. Halihazırda üniversiteye devam eden Öğrenciler bu destekten faydalanamayacak. Belediyeden 5000 TL'lik destek ödemesini almak isteyen Üniversite öğrencileri bizzat Menemen belediyesine giderek başvuru yapabilecek.