Resmi Gazete'de gece yarısı yayınlandı! Aylık 3 bin 147 lira eğitim desteği ödemesi verilecek

Son dakika Resmi Gazetede yayınlandı. eğitim desteği artırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Az önce duyurdu. aylık verilen eğitim desteği miktarı 3147 TL'ye yükseltildi.

Resmi Gazete'de gece yarısı yayınlandı! Aylık 3 bin 147 lira eğitim desteği ödemesi verilecek

Resmi gazetede yayınlanan yeni kararla birlikte eğitim desteği alan vatandaşlara Müjde geldi. Yeni karara göre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli bireylere verilen eğitim desteği miktarı arttırıldı. KDV hariç verilecek olan yeni eğitim desteği 3147 lira oldu. Ayrıca engelli bireylere Grup eğitimi için verilen destek miktarı ise 881 TL'ye yükseltildi. İşte Son dakika eğitim desteği haberinin detayları…

Engellilere verilen eğitim desteği için güzel haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tebliğ resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlığın hazırladığı,"2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Kapsamında engelli bireylere verilen eğitim desteği arttırıldı. Kararın 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdiği öğrenildi. Peki engellilere ne kadar eğitim desteği verilecek? Engellilere eğitim desteği son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

AYLIK 3147 TL'YE YÜKSELTİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve resmi gazetede yayınlanan karar doğrultusunda engelli bireylere verilen bireysel eğitim desteği aylık 2421 liradan 3147 TL'ye yükseltildi. Engelli bireylere Grup eğitimi için verilen destek ödemesi için ise aylık 678 liradan 881 liraya yükseldi. Yeni kararla birlikte özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilecek eğitimlerin bütçeden karşılanan kısmı arttırılmış oldu.

1 TEMMUZ TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge'de söz konusu eğitim desteğinin artırılması kararı 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde resmi gazetede yayınlandı. Yani engelli bireylere eğitim desteği zamlı ödeme geriye doğru yapılacak.