Edremit Belediye Başkanı Arslan: Akçay'daki arsalara ruhsat vermedik!

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Engin Gayrimenkul'un satışa sunduğunu iddia ettiği ve CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile müzisyen Tolga Sağ'ın reklamlarında oynadıkları Balıkesir Akçay'da "hiçbir işlem yapmış olmadıklarını ve herhangi bir şirket veya şahıs adına da yasal mevzuata aykırı olarak inşaat ruhsatı vermediklerini" ifade etti.

Edremit Belediye Başkanı Arslan: Akçay'daki arsalara ruhsat vermedik!

Edremit Belediyesi'nin alanında yer alan Akçay Sulak Alanı'nda pazar günü Engin Gayrimenkul tarafından temel atıldığı iddia edilmişti.

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, müzisyen Arif Sağ ve başka müzisyenlerin de reklam filminde yer aldıkları Akçay Sulak Alanı'ndaki arazinin imara açıldığı iddiası yörede yaşayan duyarlı vatandaşların ve çevre örgütlerinin sert tepkisi ile karşılaştı.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Kuzey Ege bölgesinin son sulak alan ekosistemlerinden biri olan Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı'nda yapılaşmaya izin verilmesinin büyük felaketlere yol açacağını belirterek, bu projeye izin verilmemesi için, Bakanlığa, Balıkesir Büyükşehir ve Edremit Belediyeleri, Kaymakamlığa ve Savcılığa gerekli başvuruları yaptıklarını açıkladı.

Önce, Engin Gayrimenkul yetkililerinin Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'ne sözlü olarak ruhsatlarının olmadığını itiraf etmesinin ardından, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da, ruhsat vermediklerini teyit etti.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, söz konusu alana ilişkin bu zamana dek hiçbir işlem yapmış olmadıklarını ve herhangi bir şirket veya şahıs adına da yasal mevzuata aykırı olarak inşaat ruhsatı vermediklerini ifade etti.

Başkan Arslan, çevrecilerin itirazlarını ihbar kabul ederek 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü belediye İmar Müdürlüğünden yetkilileri söz konusu alana göndererek inceleme yaptırdığını ve alanda ne bir temel kazısı, ne de dökülmüş bir beton kütle bulunmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Belediye başkanı Selman Hasan Arslan, yaptığı açıklamada sözü edilen Akçay Sazlık Alanının 1980 yılında, o zamanki dönemin Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı tarafından imarlandırılmış olduğuna dikkat çekerek, bazı şahısların da buradan parsel veya parseller aldıkları bilgisini paylaştı.