1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. sınıflara kırtasiye yardımı AÇIKLANDI! PTT'ye yardım parası alabilirsiniz

Kırtasiye yardımı ile ilgili araştırmalar sürüyor. Eylül ayında açılacak olan okullar için heyecanlı bekleyiş devam ederken okullar açılmadan hemen önce hazırlıklar da start verdi. Okul ihtiyaçları için alışverişler şimdiden başladı.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. sınıflara kırtasiye yardımı AÇIKLANDI! PTT'ye yardım parası alabilirsiniz

Okula giden çocuğu olan aileler okulların açılış tarihinin yaklaşmasıyla birlikte okul ihtiyaçlarını düşünmeye başladı. Bu yıl okul masraflarını nasıl karşılayacaklarını düşünen ailelerin eğitim desteği araştırmaları sürüyor. Dar gelirli ailelere yönelik sağlanan eğitim, kırtasiye desteği yardımı ile okul ihtiyaçlarına maddi destek sağlanıyor. Böylece öğrencilerin okul ihtiyaçları eksik kalmıyor ve eğitimde fırsat eşitliği de desteklenmiş oluyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlamadan hemen önce öğrencilere ve velilere güzel bir haber geldi. Kırtasiye desteği bu yıl yine velilerin maddi yükünü azaltacak. İşte öğrencilere kırtasiye desteği ile ilgili tüm detaylar…

YILDA BİR KEZ GERİ ÖDEMESİZ OLARAK VERİLİYOR

Çocuğu okula giden ailelere kırtasiye desteği devam ediyor. 3 aylık yaz tatili sürecinin sonuna yaklaşılırken şimdi gözler okulların açılacağı tarihe çevrildi. Yaz tatili biterken yeni eğitim-öğretim dönemi için de geri sayım başladı. Yeni öğretim yılı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Öğrenciler ve veliler 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin ilk ders zilini heyecanla beklemeye başladı. Bu süreçte okul masrafları ve kırtasiye ihtiyaçları için de alışveriş maratonu başladı. Okul çantası, defter, kalem, silgi, kalem kutusu gibi çok sayıda okul gereçleri için alışverişlerine başlayan öğrenciler ve aileleri giderek katlanan masrafların altından nasıl kalkacaklarını düşünürken yılda bir kez geri ödemesiz olarak verilen kırtasiye yardımı dar gelirli ailelere ilaç gibi gelecek.

1-2-3-4-5-6-7-8-siniflara-kirtasiye-yardimi-basliyor-ptt-ye-giderek-paranizi-alabilirsiniz-001.jpg

300 TL KIRTASİYE DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Çocuğu okula giden aileler bu eğitim yılında da yalnız bırakılmıyor. Çocuğu okula giden ailelere 300 TL kırtasiye yardımı sağlanacak. Bir defaya mahsus olarak verilecek olan kırtasiye desteği geri ödemesiz olarak yapılacak. Bakanlık tarafından dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sağlanacak olan kırtasiye desteği, SED yardımları kapsamında verilecek. Belirlenen başvuru şartlarının yerine getirilerek başvuruda bulunulması durumunda hak sahibi olan vatandaşlar PTT’ye giderek ödemelerini alabilecekler. Ödemeler, PTT veya başvuru esnasında verilen banka hesap numaraları üzerinden hak sahiplerinin hesabına yatırılacak.

1-2-3-4-5-6-7-8-siniflara-kirtasiye-yardimi-basliyor-ptt-ye-giderek-paranizi-alabilirsiniz.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

SED yardımı bünyesinde verilecek olan kırtasiye desteği ile ilgili başvuru detayları araştırılıyor. Okul hazırlığında olan öğrencilere sağlanacak olan kırtasiye desteği için başvuru şartları şöyle:

- Öğrenciye ait T.C. Kimlik veya nüfus cüzdanı

- Öğrencinin velisine ait T.C. Kimlik veya nüfus cüzdanı

- Öğrenciye ait okuldan alınacak öğrenci belgesi

- Öğrencinin velisi için gelir belgesi veya işsiz olduğuna dair SGK’dan alınan belge

- Öğrencinin ailesinin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği

- Eğer kirada oturuluyorsa kira sözleşmesi

- Evin mülkiyeti aileden birinin üzerine ise bunu gösteren tapu fotokopisi

- Öğrencinin velisine ait İŞKUR kayıt belgesi

- Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi