Karne hediyesi teşvik programı başladı! Karnesini getirene 5000 TL harçlık verilecek

İkinci dönemin son ders zili çaldı ve milyonlarca öğrenci karnesine kavuştu. Okullarda bir dönem daha sona erdi ve karnelerin dağıtılmasıyla 3 aylık yaz tatili süreci başladı. Karnelerini alan öğrenciler kadar veliler de bugün karne heyecanı yaşadı.

Karne hediyesi teşvik programı başladı! Karnesini getirene 5000 TL harçlık verilecek

16 Haziran 2023 Cuma günü 81 il genelinde milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşadı. Öğrencilerle birlikte öğretmenler ve veliler de karne heyecanını yaşarken karnelerin dağıtılmasıyla birlikte 3 aylık yaz tatili de başladı. Yorucu ve tempolu geçen bir dönemin ardından 3 aylık yaz tatilinde dinlenmeye çekilecek olan öğrenciler ise hem karnelerinin hem de tatilin mutluluğunu yaşıyor. Bugün karneler dağıtıldı ve ikinci dönem de sona erdi. Karnelerini alan öğrencilere 5000 TL karne hediyesi müjdesi geldi. Başarı Teşvik Programı kapsamında ödenen karne hediyesi desteği ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İşte detaylar…

ÖĞRENCİLER KARNELERİNE KAVUŞTU

Milyonlarca öğrenci 16 Haziran 2023 Cuma (bugün) karnelerine kavuştu. Koca bir dönem verdikleri emeklerin karşılığını alan öğrenciler bugün karne heyecanı yaşadı. Şimdi ise 3 aylık yaz tatili süreci başladı. Okullarda bir dönem daha sona ererken okullar Eylül ayına kadar kapalı olacak. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler yaz tatilinin tadını çıkaracak.

karne-hediyesi-tesvik-programi-basladi-karnesini-getirene-5000-tl-harclik-verilecek.jpg

ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ MÜJDESİ

Karnelerini alan ve yaz tatiline giren öğrencilere devletten karne hediyesi müjdesi geldi. Başarı Teşvik Programı kapsamında öğrencilerin yüzünü güldüren karne hediyesi ile ilgili tüm detaylar araştırılıyor. Başarı Teşvik Programı başvuruları, başvuru detayları ve başvuru şartları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bu destek programı kapsamında sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar destek ödemesi yapılacak. Öğrencilere yapılacak olan başarı teşvik ödemelerinin tutarı 5.104 TL.

karne-hediyesi-tesvik-programi-basladi-karnesini-getirene-5000-tl-harclik-verilecek.jpeg

BAŞVURU DETAYLARI

Başarı Teşvik Programı kapsamında öğrencilere yönelik destek ödemesi yapılacağı belirtilen programın başvuru detaylarıyla ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Bu destek programından sadece sosyal yardımdan yararlanan ailelerin derslerinde başarı gösteren çocuklarının yararlanabileceği aktarılmıştı. Başarı teşvik paketi ile ilgili merak edilen bir diğer detay ise ödemelerin ne zaman verileceği. Bu destek programı kapsamında net ödeme tarihleri henüz belli olmadı. Her yıl iki defa verileceği belirtilen başarı destek ödemelerinin ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde gerçekleştirileceği belirtiliyor. Ancak henüz destek paketi programı ile ilgili detaylı bilgilendirme gelmedi. Konuyla ilgili detaylar açıklandığında ayrıntıları sizlerle paylaşacağız…