Koç Üniversitesi’nin yıllık ücretini duyanlar şok geçirdi!

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlara aday üniversiteleri araştırmaya başladı. Koç Üniversitesi’nin yıllık ücreti ise herkesi şaşkına çevirdi.

Koç Üniversitesi’nin yıllık ücretini duyanlar şok geçirdi!

Koç Üniversitesi’nin yıllık ücretini duyanlar şok geçirdi! 3.5 milyondan fazla adayın girdiği YKS sınav sonuçları bu gece yarısı itibari ile açıklandı. Milyonlarca aday sonuçlarını öğrenmesinin ardından puanlarına göre üniversiteleri araştırmaya başladı. Devlet üniversitelerinin yanı sıra ön plana çıkan bir diğer seçenek de özel üniversiteler oluyor. Özel üniversitelerin burslu kısımlarını hak edenler oldukça şanslı ancak, burssuz bir şekilde okuyacak olanlar oldukça zorlanacak. Koç Üniversitesi’nin yıllık ücreti dudak uçuklattı.

Son yıllarda artan hayat pahalılığı eğitimi de büyük oranda etkiledi. Özel okulların harç ücretleri yüzde 100’e yakın bir oranda zamlanmaya devam ediyor. YKS sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından okul fiyatları da merak konusu oldu.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÜCRETİ

Koç Üniversitesi’nin internet sitesine girenler gördükleri karşısında şaşkına döndü. Geçen yıl 278 bin TL iken; bu yıl tıp fakültesi dışındaki diğer bölümler bu yıl 520 bin TL’ye ulaştı. Yabancı dil hazırlık programı ise tüm bölümler için 520 bin TL’de netleşti. Yarı burslu ve tam burslu öğrencilerin yerleştiği tıp fakültesinin ücreti de 358 bin TL’de sınırlı kaldı.