Yaşadığın yer kaderindir sözü gerçek oldu! En düşük yurt fiyatları 55 bin lira!

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrenci ve ailesi yurt arayışı içine girdi ancak, duydukları fiyatlar karşısında şaşkına döndü.

Yaşadığın yer kaderindir sözü gerçek oldu! En düşük yurt fiyatları 55 bin lira!

Yaşadığın yer kaderindir sözü gerçek oldu! En düşük yurt fiyatları 55 bin lira! Korona virüs pandemisinin ardından özellikle öğrenci yurtlarında korkunç bir fiyat artışı yaşandı. Piyasaların pahalanması da beraberinde sürekli yükselen fiyatlara kapı açmış oldu. 2023 yılı YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler yurt fiyatlarını araştırmaya başladı. Karşı karşıya kaldığı rakamı duyanlar ise şaşkına döndü.

Milyonlarca adayın beklediği YKS yerleştirme sonuçları dün itibari ile açıklandı. Üniversiteler yeni öğrencilerine kucak açarken bir yandan da milyonlarca kişi kalacak yer derdine düştü bile. Ülke genelinde yapılan bir araştırma bu yılki fiyatlara yüzde 100’ün üzerinde bir zam uygulandığını gösteriyor.

biru.png

EN PAHALI 320 BİN TL

Özel yurt fiyatları bir önceki yılın rakamlarına göre yüzde 85 ile yüzde 105 üzerinde bir zamma tabii oldu. Türkiye’de bir dönem(9-10 ay) için istenen fiyat en düşük 20 bin TL olurken en yüksek fiyat ise 320 bin oldu. En pahalı şehir ise İstanbul olarak belirlendi. Üniversite adayları ve aileleri ise bu parayı nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladı.