Deniz Akkaya ve Haluk Levent arasındaki anlaşmazlıkta takipsizlik kararı verildi

6 Şubat depremlerinde toplanan bağışlarla ilgili olarak AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent hakkında iddialarda bulunan Deniz Akkaya hakkında dava açılmıştı.

Deniz Akkaya ve Haluk Levent arasındaki anlaşmazlıkta takipsizlik kararı verildi

Davayla ilgili takipsizlik kararı verildi. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerde toplanan bağışlarla alakalı olarak AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent hakkında iddialarda bulunan Deniz Akkaya hakkındaki davada takipsizlik kararı verildi.

deniz-akkaya-ve-haluk-levent-arasindaki-anlasmalikta-takipsizlik-karari-verildi.jpg

YANILTICI BİLGİYİ YAYMA

Deniz Akkaya, AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent'in ABD'de kara para aklamaktan yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'la bir fotoğrafını yayınlayarak birtakım iddialarda bulunmuştu. Deniz Akkaya, Haluk Levent'i dolandırıcı olmakla suçlamıştı. Deniz Akkaya'nın suçlamalarına karşı yanıt veren ve iddiaların ispatlanması gerektiğini söyleyen Haluk Levent, gerekli mercilere giderek suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Deniz Akkaya hakkında Kamu Kurum ve Kuruluşlarını tahkir ve aşağılama, yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, tehdit, hakaret ve iftira suçlarından soruşturma başlatmıştı.

deniz-akkaya-ve-haluk-levent-arasindaki-anlasmalikta-takipsizlik-karari-verildi-001.jpg

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

“Davayla ilgili olarak takipsizlik kararı verildi. Karar metninde, "Şüpheli Deniz Akkaya hakkında Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma, İftira ve Tehdit suçlarından kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına, kararın bir örneğinin müşteki vekiline ve savunması alınan şüpheli Deniz Akkaya müdafisine tebliğine, 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 172 ve 173. maddeleri uyarınca kararın tebliğinden itibaren 15 GÜN içerisinde İSTANBUL NÖBETÇİ SULH CEZA HAKİMLİĞİNE itiraz yolu açık olmak üzere kamu adına karar verildi" ifadeleri kullanıldı.