Evinizi basan küçük sineklerden kolayca kurtulun!

Yaz aylarının gelmesi ile evleri saran küçük sinekler de artmaya başladı. Küçük sineklerden kurtulmanın yolları çok basit.

Evinizi basan küçük sineklerden kolayca kurtulun!

Evinizi basan küçük sineklerden kolayca kurtulun! Kış aylarında mutfakta yaşam diğer mevsimlerden çok daha kolaydır. Havanın serin olması birçok besinin daha uzun süre bozulmadan kalmasını ve kuru bakliyatların böceklenmeden durmasını sağlar ancak, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte besinlerin dışarıda bozulmadan durabilme süresi oldukça kısalıyor ve bozulan besinler sineklenmeye başlıyor. Peki, evinizde istenmeyen sineklerden kurtulmanın yolu nelerdir?

Evde istenmeyen küçük sineklerden kurtulmak için çözüm yolları aranıyor. Sizler için en kolay yöntemlere haberimizde yer verdik. Sadece birkaç yöntem ile evinizde oluşan küçük sineklerden kurtulacaksınız. İşte yapmanız gerekenler…

sinek.png

MUTFAĞINIZI HAVALANDIRIN

Öncelikle mutfağınızı serin tutmak için havalandırmayı ihmal etmeyin. Bu sayede evinizde oluşan sineğiniz varsa sayısı da azalacaktır.

Ağzı kapaklı bir çöp kovası kullanın ve çöpünüzü mümkün olan en kısa periyotlarda değiştirmeyi unutmayın. (imkanınız varsa her gün) Bu sayede çöpe attığınız yiyecek kalıntıları bozulmaya kalmadan evinizden çıkacaktır.

Bakliyatlarınızın içerisinde bir parça alüminyum folyo atın. Bu yöntem bakliyatlarınızın böcek ve güve yapmasını önleyecektir.

Bulaşıklarınızı bekletmeyin. Eğer hemen yıkamaya eliniz varmıyorsa bile kirli yağ ve yemek kalıntılarını mutlak durulayın. Bulaşıklarda kalan yemek kırıntıları da böcekleri en çok çeken noktalardandır.