Sanatçılar ve emekçiler 1 Mayıs öncesi "Emeğin için Söyle" dedi

Sınıf Tavrı dergisi, emekçilere 1 Mayıs 2021'de bir ezgi hediye etti. Âşık Mahzunî Şerif'e ait ve "yoksulun sırtından doyan doyana" dizesi ile bilinen ezgiyi emekçiler ve müzisyenler birlikte söylediler.

Sınıf Tavrı dergisinden yapılan imece müzik çalışması ile ilgili duyuru şöyle:

Basına ve kamuoyuna,

Salgın, kriz ve yasaklar altında girdiğimiz 1 Mayıs 2021, bu yıl kitlesel bir biçimde kutlanamıyor.  İktidarın yasakları ve salgın şartları altında tüm emekçiler için mücadele eden Sınıf Tavrı, bu yılda 1 Mayıs öncesi sanatçı dostları ve emekçilerle birlikte "Emeğin İçin Söyle" dedi.

Bu yılki eserimizi evrensel ozanlarımızdan biri olan Aşık Mahsuni Şerif'in "Yoksulun Sırtından Doyan Doyana" olarak belirledik.

Bu değerli eseri seslendirdikleri için sanatçı dostlarımız, Haluk Tolga İlhan, Hilmi Yarayıcı, Tolga Sağ, Ozan Çoban , Aysun Atmaca, Uğur Özcan, Deniz Arslan, Kerem Can Arslan'a, düzenlemeleri gerçekleştiren ve eserin müzik yönetmenliğini yapan İlke Kızmaz ve Yılmaz Öztutan'a, videoda ve mix için emek veren Serhat Temiroğlu, Volkan Cebeci'ye, eserde yer aldıkları için  ve katkılarından dolayı Selim Bölükbaşı, Berkay Acar, Baki Gövtepe, Mahmut Polat, Ahmet Arslan, Ahmet Söylemez, Bengisu İçten, Hasan Kırlangıç ve Irmak Özcan'a çok teşekkür ederiz. 

Sanatçı dostlarımızın ve emekçilerin birlikte hazırladığı bu eser, tüm işçi sınıfına, eşit, özgür, insanca bir yaşam mücadelesi verenlere armağan olsun. Aşağıda paylaştığımız linkten eserimizi dinleyebilirsiniz.