Acun Ilıcalı, Survivor'u Çekya'ya götürdü

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış,ünlü yapımcı  Acun Ilıcalı'nın Survivor programının 10 Ocak tarihinden  itibaren Çek Tv'lerinde yayımlanacağının bilgisini paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış,ünlü yapımcı  Acun Ilıcalı'nın Survivor programının 10 Ocak tarihinden  itibaren Çek Tv'lerinde yayımlanacağının bilgisini paylaştı.

Vatandaşların yeni yılını kutlayan Egemen Bağış, "Ülkemizin başarılı yapımcısı Sayın Acun Ilıcalı’nın girişim ve önderliği ile Çek TV’lerinde yayınlanmak üzere Çek Survivor programı 10 ocak'da başlıyor. Yarışmada 12 ünlü,12 de gönüllü yarışacak.Gelişmeleri takip edeceğiz. 

Bir kez daha yeni yılınızı kutluyor, 2022’nin size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Kalın sağlıcakla."ifadelerini kullandı.


HAFTANIN VE GEÇEN YILIN DİĞER GELİŞMELERİ

Büyükelçi Egemen Bağış'ın geçtiğimiz haftayı ve 2021 yılını değerlendirmiş olduğu videolu mesajının tam metni ise şöyle:


Yeni yılın ilk pazar video mesajı ile karşınızdayız. 


İyisi ve kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Yeni yılda herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. 

Geçtiğimiz yıl içinde bir çok ilk yaşadık. 

-Çek Cumhuriyeti ile ilişkilerimizde önemli mesafeler kaydettik. İkili ticareti ve karşılıklı yatırımları arttırdık. Uluslararası kurumlardaki işbirliklerimizi geliştirdik. Çek siyaset, devlet, akademi, sanat, sanayi, ticaret ve toplum temsilcileri ile yakın diyaloğu önemsedik. 

-Savunma sanayi başta olmak üzere stratejik sektörlerde ortak projeler başlattık. 

-İletişime önem vererek, Toplumumuzu kovid hakkındaki kurallar başta olmak üzere güncel gelişmelerden ve çalışmalardan haberdar ettik. Bir Prag ve Çekya rehberi hazırlayarak vatandaşlarımıza dağıttık. 


-Yeni Türk derneklerinin kurulmasını ve, bu ülkedeki vatandaşlarımızın dayanışmasını teşvik ettik.  Çekya'da büyüyen çocuklarımızın milli benliklerini korumaları için adımlar attık. 

-Prag’da ilk Türk Kültür Festivalini ve golf turnuvasını organize ettik. 

-Çek Cumhuriyetinde ilk kez bir Atatürk büstü açtık. 

-Önümüzdeki yıl içinde bu tür çalışmaları arttırma gayreti içinde olacağız. 

-Bir çok yerde olduğu gibi Çekya'da da yeni yıl coşkuyla kutlandı. Kimileri Şehir meydanlarında yeni yılı havai fişeklerle karşıladı , kimileri de evlerinde aileleri ile Çekya'da. Geçen yıl ile kıyaslarsak bu sene korona virüs salgınına karşı uygulanan yasakların hafiflemesinin ardından başkent Prag'da yeni yıl daha fazla coşkuyla kutlandı.

-Geçen hafta içerisinde Medipol Üniversitesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Kulübü’nün davetine icabet ederek, gençler ile zoom üzerinden çevrimiçi bir sohbet gerçekleştirdik ve deneyimlerimizi paylaştık. 

-Avrupa’nın farklı bölgelerindeki inceleme gezileri kapsamında Prag Sefaretimizi de ziyaret eden Ak Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Hami Birkan ve Sayın Dr. Ali Köme bizimle de sohbet ederek tavsiyelerimizi aldılar.

-Türkiye’nin farklı takımlarında forma giydikten sonra Kurtköy’de kendi spor salonunu açan eski futbolcularımızdan Sayın Mustafa Çilingir, Prag ziyareti kapsamında bizi ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

-Çek Cumhuriyeti'nde Yahudi çalışmaları ve sinagog müziği konusunda önde gelen aktif uzmanlardan biri olan ve Çek Dışişleri Bakanlığının dinlerarası diyalog konferansı organizasyonunda bizlerle birlikte çalışan, İsrail doğumlu Çek Haham Dr. Michael Dushinsky, Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek dostane bir görüşme gerçekleştirdi.

-Türkiye ve Çek Cumhuriyetleri arasındaki ticari ilişkilere önemli katkılar vermeye hazırlanan Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sebahattin Yıldız ile çalışma arkadaşları Sayın Fethi Ağalar ve Sayın Ayşe Mine Demirbakan Sefaretimizi ziyaret ederek biz ve Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile istişarelerde bulundular.

-Bu hafta içerisinde bize bir mektup göndererek Çekyada yaşayan tüm vatandaş ve soydaşlarımıza mutlu yıllar mesajını iletmemizi rica eden Fenerbahçe Klüp Başkanı Sayın Ali Koç’a da özellikle teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. 

-Prag’ı ziyaret eden genç inşaat mühendislerimiz Sayın Mehmet Cihad Kaya ve Sayın Serdar Aydar Büyükelçiliğimizde  misafirimiz oldular.

-Yeni yıla girmek üzere Prag’da bulunan Gazeteci ve Sunucu Sayın Neşe Sapmaz ve Yatırım Bankacısı Arkadaşı Sayın Svitlana Yegit, bizi ziyaret ederek, doğduğumuz günün takvim sayfasını hediye ettiler. Keyifli bir sohbet ve anlamlı hediyeleri için teşekkür ettiğimiz  misafirlerimize de mutlu yıllar diledik.

-Uzun yıllardır Prag’da iki ülke arasındaki ticarete katkı veren işadamlarımızdan Sayın Murat Aslan ve Berlin’den gelen misafirleri Derya ve Ali Gültekin çifti sefaretimizi ziyaret ederek bizler ile fikir alışverişinde bulundular.

-Son olarakta bizi olduğu gibi sizi de gülümsetecek bir haberi sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

-Ülkemizin başarılı yapımcısı Sayın Acun Ilıcalı’nın girişim ve önderliği ile Çek TV’lerinde yayınlanmak üzere Çek Survivor programı 10 ocak'da başlıyor. Yarışmada 12 ünlü,12 de gönüllü yarışacak.Gelişmeleri takip edeceğiz. 

-Bir kez daha yeni yılınızı kutluyor, 2022’nin size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Kalın sağlıcakla.