Ek MTV iptal mi edildi sorusuna yanıt geldi! Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı

Ek MTV’nin iptal edildiğine dair iddiaların kısa sürede gündem olmasının ardından merak edilen bu soruya yanıt aranmaya başlandı. Vatandaşlar, ‘Ek MTV iptal mi edildi?’ sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.

Ek MTV iptal mi edildi sorusuna yanıt geldi! Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı

Anayasa Mahkemesi’nin ek MTV’yi iptal ettiğine dair iddialar kısa sürede gündem oldu. Bu idddiaların kısa sürede sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yayılmasıyla birlikte vatandaşlar da konuyla ilgili araştırmalarını yoğunlaştırdı. Ek MTV’nin iptal edildiğine dair iddialara yanıt Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan geldi. Kurumdan gündemdeki iddialarla ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Kurumdan yapılan açıklamada, ek MTV’nin iptali ile ilgili iddia yalanlandı. İşte tüm detaylar…

EK MTV İPTAL EDİLDİ İDDİASI

Ek MTV’nin iptal edildiğine dair iddialar kısa sürede gündemin ilk sıralarına yerleşirken konuyla ilgili merak edilen detaylar araştırılmaya başlandı. Anayasa Mahkemesi’nin ek MTV’yi iptal ettiğine dair iddialar gündemi meşgul ederken vatandaşların da bu konu hakkında araştırması başladı. ‘Ek MTV iptal mi edildi?’ sorusunun cevabı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan geldi.

ek-mtv-iptal-mi-edildi-sorusuna-yanit-geldi-gelir-idaresi-baskanligi-acikladi.jpeg

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İDDİALARA YANIT VERDİ

Gündemdeki iddialarla ilgili açıklama yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, ek MTV’nin iptal edildiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Anayasa Mahkemesi’nin böyle bir kararı olmadığını belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, ek MTV’nin 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde geniş çaplı yıkıma sebep olan ve yaklaşık 13 milyon insanın hayatını etkileyen deprem felaketinin getirdiği zararların telafisinde kullanılmak üzere oluşturulmuş yeni bir vergi olduğuna vurgu yapıldı. Söz konusu verginin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği yönündeki iddiaların yanıltıcı olduğu belirtildi ve ‘Ek MTV ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir. Mükelleflerimizin gerçek dışı haberlere itibar etmemeleri ve ödeme süresi içinde ödemelerini yapmalarının menfaatleri gereği olduğunu önemle hatırlatırız.’ denildi.