Emekli maaşlarına zam için sürpriz açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan geldi! O tarihi işaret etti

Son dönemde sık sık gündem konusu olan ve en çok araştırılması yapılan konuların başında gelen emekli maaşları düzenlemesi ile ilgili tüm gelişmeler takip ediliyor. Konuyla ilgili önemli bir açıklama daha geldi.

Emekli maaşlarına zam için sürpriz açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan geldi! O tarihi işaret etti

Emekli maaşları ile ilgili sürpriz bir açıklama geldi. Son dönemin ana gündem maddelerinden biri olan emekli maaş düzenlemesi ile ilgili araştırmalar sürerken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yılsonunu işaret etti ve milyonları heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın açıklamaları kısa sürede gündemin ilk sıralarına yerleşti. İşte milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren o açıklama ve tüm detaylar…

EMEKLİ MAAŞLARI İLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da basın mensupları ile bir araya geldiği günde son dönemin ana gündem maddelerinden biri olan ve yakından takip edilen konuların arasındaki emekli maaşlarıyla ilgili de konuştu. Emeklilerin beklediği zam konusu hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, Enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarına göreceğini söyleyen Yılmaz, diğer emeklilerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu ve dengeleyici bir çalışmanın dikkate alınabileceğini belirtti. Bu konuda yılsonuna dikkat çekildi.

emekli-maaslarina-zam-icin-surpriz-aciklama-cumhurbaskani-yardimcisindan-geldi-o-tarihi-isaret-etti.jpg

OVP DEĞERLENDİRMESİ

Bilindiği gibi ekonomide 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program dün gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklanmıştı. Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, en önemli unsurun bunun uygulanması olduğunu belirtti. Siyasi iradeyle reform ve politikaların hayata geçirileceğini vurgulayan Yılmaz, ‘Büyümenin kompozisyonu değişti. Büyüme enflasyona katkı verici bir çerçevede şekillendirildi.’ ifadelerini kullandı.

emekli-maaslarina-zam-icin-surpriz-aciklama-cumhurbaskani-yardimcisindan-geldi-o-tarihi-isaret-etti.jpeg

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın gündemine aldığı emekli maaşları ile ilgili düzenleme beklentisi devam ediyor. Temmuz ayında yapılan yüzde 25 oranındaki zammı yeterli bulmayan emekli vatandaşlar düzenleme için çağrı yapmaya devam ederken özellikle de en düşük emekli maaşı için yeni bir düzenleme beklentisi var. Bilindiği gibi Temmuz zammı kök maşlara yansımış ve 7.500 TL olan en düşük emekli maaşında herhangi bir değişiklik söz konusu olmamıştı. Şimdi gözler emekli maaşları ile ilgili yapılması beklenen yeni düzenleme ve iyileştirmelere çevrildi. Bu konu kapsamında sık sık vurgu yapılan tarih olan yılsonu bekleniyor. Yılsonunda emeklilerle ilgili çalışmaların sonuçlandırılması öngörülüyor.