En düşük emekli maaşına okkalı zam geliyor! Beklediklerine değecek rakam için geri sayım başladı

Emekli maaşlarına zam ve düzenleme haberleri ile ilgili tüm detaylar yakından takip edilmeye devam edilirken özellikle de mevcutta 7.500 TL olan en düşük emekli maaşına yeni bir düzenleme yapılacak mı, maaşlar artacak mı sorusu gündemde.

En düşük emekli maaşına okkalı zam geliyor! Beklediklerine değecek rakam için geri sayım başladı

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zammın ardından gündemde emekli maaşları yer almaya devam ederken yapılan zammı yetersiz bulan emekli vatandaşlar aylıklarına yeni bir düzenleme, iyileştirme talep ediyor. Özellikle de Temmuz zammından etkilenmeyen en düşük emekli aylıkları ile ilgili bir zam, iyileştirme beklentisi var. Bu konuyla ilgili gözler Meclis’e çevrilirken yeni bir düzenleme var mı, olacak mı gibi sorulara da yanıt aranıyor. Bilindiği gibi Meclis, Ekim2de açılacak. Kulislerde konuşulan iddialar ise en düşük emekli aylığının 10 bin TL’yi aşağı yönünde. İşte detaylar…

EMEKLİLERİN SESİ DUYULDU

Emekli maaşına Temmuz ayında yapılan zammın ardından tartışmalar sürerken bu zammı yeterli bulmayan emekli vatandaşların talebi maaşlarına yeni bir düzenleme olması yönünde. Bilindiği gibi Temmuz ayında emekli aylıklarına yapılan zam sadece kök maaşa yansımış ve en düşük emekli aylığında herhangi bir değişiklik olmamıştı. Bu duruma çözüm bulunmasını isteyen emekli vatandaşların sesi duyuldu. Kulislerde konuşulan iddialara göre emekli aylıklarına yeni bir düzenleme yolda. Kulislerde yer alan iddialarda ise Ekim ayına dikkat çekiliyor. Özellikle d en düşük emekli aylığı için güzel bir düzenlemenin yakın olduğu öne sürülüyor.

en-dusuk-emekli-maasina-okkali-zam-geliyor-beklediklerine-degecek-rakam-icin-geri-sayim-basladi.jpg

EKİM AYINDA YENİ MAAŞ GÜNDEMİ

Hükümet, emeklinin sesini duydu. Sık sık emeklilerin talebi gündeme gelirken bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalara başladığı belirtiliyor. Emekli maaşlarına zam konusunda düğmeye basıldığı belirtilirken kulislerde zam için dikkat çekilen tarih ise Ekim ayı oluyor. Bilindiği gibi Meclis Ekim ayında çalışmalarına başlayacak. Meclis’in açılmasıyla birlikte gündemin ilk sıralarında emekli maaşlarına yapılacak yeni düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

en-dusuk-emekli-maasina-okkali-zam-geliyor-beklediklerine-degecek-rakam-icin-geri-sayim-basladi-001.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN 10.500 TL İDDİASI

Temmuz ayında kök maaşlara yapılan zamdan etkilenmeyen en düşük emekli aylıkları için yeni bir düzenlemenin gündemde olduğu konuşuluyor. Mevcutta 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının yapılacak yeni bir düzenleme ile 10.500 TL’ye kadar çıkabileceği iddia ediliyor. Milyonlarca emekli konuyu ve tüm gelişmeleri yakından takip ederken gözler emekli aylıkları ile ilgili yapılacak yeni açıklamalara çevrildi. Yeni gelişmeler oldukça detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.