Kiraz nasıl muhafaza edilir?

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri de kirazdır ancak, diğer besinlere göre çok daha çabuk bozulur. Daha uzun süre Muhafaza etmenin yolları haberimizde…

Kiraz nasıl muhafaza edilir?

Kiraz nasıl muhafaza edilir? Türkiye’de ve dünyada yaz meyveleri denince kiraz, ferahlatıcı özelliği sayesinde istisnasız ilk üçte yer alan bir besindir. Ancak çok nadir bir yapısı vardır. Bu yüzden doğru muhafaza edilmediğinde çok çabuk bozulur. Peki kirazın doğru saklama şekli nasıl olmalıdır? Kiraz en fazla ne kadar dayanır?

Sevilen yaz meyvelerinden kiraz, suyu pek hatta hiç sevmez. Yaz aylarında toplanan bu meyve toplanmadan yağmur gördüğü zaman dalında çürümeye başlar. Ayrıca narin yapısı nedeni ile çok çabuk ezilir ve bu da daha çabuk çürümesine yol açar.

dolag.png

KİRAZIN UZUN SÜRE MUHAFAZA EDİLMESİ

Kirazın çok daha uzun süre muhafaza edip ilk günkü gibi taze kalmasını istiyorsanız; kirazı toplarken çok dikkat etmeli ve çok fazla afkalamamalısınız. Eğer pazardan aldıysanız da dolaba koymadan önce ezilmiş ve çürük olanları sağlam olanlardan ayırmalısınız. Kirazlarınız poşetteyse poşetin ağzını açarak dolaba koyun; bu sayede poşetin buhar yapmasını önleyebilirsiniz. Kapaklı bir kutu ile dolaba koymak isterseniz de içerisine bir parça peçete koymanız yine kutunun içinde buhar oluşumunu önleyecektir. Böylece kirazlarınız çok daha uzun süre dayanacaktır.