Maaş zammı açıklaması az önce geldi artık böyle yapılacak Bakan Şimşek bizzat duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten önemli bir açıklama geldi. Dün açıklanan Orta Vadeli Program ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

Maaş zammı açıklaması az önce geldi artık böyle yapılacak Bakan Şimşek bizzat duyurdu

Ekonomide 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen organizasyonla kamuoyuna açıklanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten de Orta Vadeli Program ile ilgili önemli değerlendirmeler geldi. OVP hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, kur rejiminde bir değişiklik olmayacağını söyledi. Yatırımcılara ve ihracata güçlü destek vereceklerini söyleyen Bakan Şimşek, ücret düzenlemelerinin de artık hedef enflasyona göre yapılacağını duyurdu. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

MEHMET ŞİMŞEK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Gazetecilerin sorularına yanıt veren ve gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ana gündeminde dün açıklanan Orta Vadeli Program yer aldı. Bu konu hakkında gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, dezenflasyon programı ile ilgili de konuştu. TL’yi güçlendirme vurgusu yapan ve 2024 yılında dezenflasyon için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı, ‘Dezenflasyon programına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği tam. Bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz.’ dedi.

maas-zammi-aciklamasi-az-once-geldi-artik-boyle-yapilacak-bakan-simsek-bizzat-duyurdu.jpg

‘ÇOK GÜÇLÜ OLACAĞINA İNANIYORUM’

Programla ilgili konuşan ve önemli mesajlar veren Bakan Mehmet Şimşek, ‘G20, Almanya, New York, Londra, Asya ve Orta Doğu’da yılsonuna kadar görüşülmedik yatırımcı bırakmayacağız. Programın dış kaynak ayağının çok güçlü olacağına inanıyorum. Birleşik Arap Emirlikleri’nde sonuç yakın.’ ifadelerini kullandı.

maas-zammi-aciklamasi-az-once-geldi-artik-boyle-yapilacak-bakan-simsek-bizzat-duyurdu-001.jpg

ŞİMŞEK: ÜCRET DÜZENLEMELERİ HEDEF ENFLASYONA GÖRE YAPILACAK

OVP ile ilgili açıklamalarında önemli vurgular yapan Bakan Şimşek, kur rejiminde bir değişiklik olmayacağını, yatırımcılara ve ihracata güçlü destek vereceklerini belirtti ve ‘Ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak.’ dedi. Kur hedefimiz yok diyen Bakan Şimşek, OVP’de işin doğası gereği bir kur tahmini olması gerektiğini belirtti ve sözlerine şu ifadelerle devam etti:

‘Kur hedefimiz yok. OVP’de işin doğası gereği bir kur tahmini olması gerekiyor. İç talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacı çok net. İç talep yavaşlayacak, yatırımlara ihracata çok güçlü destek vereceğiz. Önce rezervleri güçlendireceğiz. Sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacak. İşverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngörüyoruz. Amaç sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak.’