SGK’ya dilekçe vermek şart! 40.000 TL toplu para ödemesi yatacak

Sosyal güvenlik kurumundan vatandaşa Toplu para iadesi müjdesi geldi. Peki kimler SGK'dan Toplu parayı iadesi alabilir? SGK Toplu para iadesi ne kadar yapılacak?

SGK’ya dilekçe vermek şart! 40.000 TL toplu para ödemesi yatacak

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bazı vatandaşlara Toplu para iadesi yapılacak nokta SGK Toplu para iadesi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Sürpriz duyuru Sabah saatlerinde yapıldı. SGK'dan Toplu para iadesi alma hakkı bazı vatandaşlara veriliyor. Peki kimler SGK'dan Toplu parayı iadesi alabilir? SGK Toplu para iadesi şartları neler?

SGK'DAN TOPLU PARA İADESİ AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu, Toplu para iadesi açıklaması ile gündeme oturdu. Bazı vatandaşlar için SGK'da Toplu para iadesi Hakkı bulunuyor. Ancak bu parayı alabilmek için bir takım koşulları da yerine getirmek gerekiyor. Aranan en önemli şart ise Uzun yıllardan beri sigorta primi Ödemiş olmalarına rağmen gerekli şartları sağlayamadığı için emekli olamayan vatandaşlara Toplu para iadesi yapılması oldu.

Uzun yıllar boyunca prim ödemesi yapan ancak diğer şartları taşıyamadığı için emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşlar sosyal güvenlik kurumuna yazılı başvuru yaparak Toplu para iadesi almaya hak kazanıyor. Ancak EYT kapsamında olan ve borçlanma hakkı bulunan vatandaşlara Toplu para iadesi yapılmıyor. Sadece emeklilik hakkını elde edemeyen vatandaşlar başvuru yaparak para alabiliyor.

sgk-toplu-para-iadesi-1.jpg

SGK'YA YAZILI BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre bu ödemeden faydalanmak için hak sahibi olan vatandaşların kuruma yazılı bir dilekçe ile başvuru yapmaları gerekiyor. Sigortalı için ödenen primin iadesini yapan SGK, yazılı başvuru dışında herhangi bir başvuru işlemini kesinlikle kabul etmiyor. Başvuruların sigortalının yaşadığı il ya da ilçede bulunan Sosyal Güvenlik merkezlerine yapılması gerekiyor.

SGK NE KADAR PARA İADESİ YAPIYOR?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Sabah saatlerinde yapılan açıklamada ne kadar para iadesi yapılacağı da bildirildi. Vatandaşlar ödedikleri primin bir bölümünü alabiliyor. Ancak prim ödeme miktarına göre verilecek olan toplu parayı iadesi de farklılık gösteriyor. Alınan bilgiye göre Sosyal Güvenlik Kurumu en az 40.000 TL en fazla ise 200 bin TL'ye kadar para iadesi yapacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak olan para iadesi peşin ve nakit olarak ödenecek.