Emekli ve memur zammında hesap değişti! Ortaya çıkan son rakamlar paylaşıldı işte o tablo

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program açıklandı ve bununla birlikte yılsonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak kaydedildi. Ortaya çıkan bu tablo ile birlikte 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 37,76’ya yükseldi.

Emekli ve memur zammında hesap değişti! Ortaya çıkan son rakamlar paylaşıldı işte o tablo

OVP açıklandı ve hesaplamalar değişti. Türkiye ekonomisinin 2023-2026 dönemini kapsayacak olan 3 yıllık yol haritasını gösteren Orta Vadeli Program geçtiğimiz gün açıklandı. OVP ile birlikte yılsonu enflasyon tahmini de geldi. OVP’de yılsonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak kaydedildi. Bu doğrultuda 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 37,76’ya yükseldi, buna refah payının da eklenmesiyle Ocak ayında emekli ve memura yapılacak zam hesaplaması değişti. İşte OVP ile yapılan yeni zam hesaplaması ve tahminleri…

YILSONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 65

Ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Ota Vadeli Program (OVP) açıklandı. OVP’de yılsonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak kaydedildi. Merkez Bankası tarafından açıklanan yılsonu enflasyon tahmini ise yüzde 58 olarak kaydedilmişti. OVP’de açıklanan yılsonu enflasyon tahminine göre 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 37,76’ya yükseldi. Bu sonuçlarla birlikte memur ve emeklinin zam hesaplaması da değişti.

emekli-vememur-zamminda-hesap-degisti-ortaya-cikan-son-rakamlar-paylasildi-iste-o-tablo-001.jpg

REFAH PAYI İLE BİRLİKTE YÜZDE 45 ZAM BEKLENTİSİ

Yapılan hesaplamada 6 aylık enflasyon beklentisinin yüzde 37,76’ya yükselmesi ile birlikte gözler memur ve emeklinin Ocak zammına çevrildi. Ortaya çıkan yüzde 37,76 enflasyon beklentisine refah payının da dahil edilmesi durumunda önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 45 zam yapılması bekleniyor. Memur zammının ise Ocak’ta yüzde 49,5 oranında olması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN LİRAYI AŞABİLİR

Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili gündemdeki gelişmeler takip edilirken 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı ile ilgili tüm gelişmeler de yakından inceleniyor. Bu kapsamda Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 45 oranında zam yapılması halinde en düşük emekli aylığının da 7.500 TL’den 10.875 TL’ye çıkabileceği konuşuluyor. Memurlara yapılması beklenen yüzde 49,5 oranındaki zam ile de en düşük memur maaşının 22 bin TL’den 32.890 TL’ye çıkabileceği belirtiliyor.

emekli-vememur-zamminda-hesap-degisti-ortaya-cikan-son-rakamlar-paylasildi-iste-o-tablo.jpg

ENFLASYON VERİLERİ BEKLENİYOR

Yukarıda belirtilen rakamlar tahmini rakamlardır. Bu rakamlar Orta Vadeli Program’daki yılsonu enflasyon tahmininin gerçekleşmesi halinde ortaya çıkacak olan rakamlardır. Şimdiye kadar Temmuz ve Ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı. Şimdi gözler TÜİK’te. TÜİK tarafından Eylül-Ekim-Kasım-Aralık dönemlerine ait enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından rakamlar netleşecek.