PTT 5000 TL yardım parası verecek! 15 Eylül’den itibaren TC kimlik kartıyla alınacak

Aile Bakanlığı PTT'den Eylül ayında 5000 TL yardım parası verecek. Aile Bakanlığı destek ödemeleri ile ilgili detaylar belli oldu.

PTT 5000 TL yardım parası verecek! 15 Eylül’den itibaren TC kimlik kartıyla alınacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT'den 5.000 TL'lik sosyal yardım parası ödemesi yapacağını duyurdu. Eylül ayında Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere çok sayıda yardım imkanı sağlayacak olan bakanlık yeni yardımlar için şartları ve detayları da açıkladı. Peki aile Bakanlığı destek programı ödemeleri için başvurular nasıl ve nereden yapılır? Aile Bakanlığı Sosyal Yardım kimlere verilecek? Aileye Sosyal Hizmetler Bakanlığının yeni yardımlarıyla ilgili merak edilenler haberimizde…

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için devletin sağladığı destek ödemeleri eylül ayında da devam ediyor. Bu konuda aile Bakanlığı yetkilendirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi olan kişilere çok sayıda sosyal yardım fırsatı sunuluyor. Eylül ayında da Bu yardımlar sürecek. Bakanlık verilecek olan sosyal yardımlarla ilgili yeni şartları ve detayları paylaştı. Peki kimler aile Bakanlığından sosyal yardım alabilir? Aile Bakanlığı Sosyal Yardım şartları neler? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na sağlayacağı yeni sosyal yardım ödemeleri ile ilgili merak edilenler haberimizde…

aile-bakanligi-yardim-2.jpg

EYLÜL AYINDA AİLE BAKANLIĞINDAN 5.000 TL'LİK ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eylül ayında binlerce hanenin faydalandığı ve her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemesi ile ilgili detaylı bilgi verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Eylül ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Eylül tarihinden itibaren hesaplara aktarılacağı bildirildi. Evde bakım maaşı bu ay zamlı olarak ödenecek nokta Temmuz ayında yapılan yüzde 17,55'lik artış ile birlikte yeni evde bakım maaşı 5.098 TL'ye yükseldi.

aile-bakanligi-yardim-3.jpg

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMESİ ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım maaşı ödeme şartları da açıklandı. Buna göre evde bakım maaşı ihtiyaç sahibi olan bakıma muhtaç vatandaşların ailelerine sağlanacak. Evde bakım maaşı alan almak için aranan şartlar arasında Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilerin gelir kriterine uygun olması isteniyor. Ayrıca bakıma muhtaç kişinin tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporu da bakanlığa ibraz edilmeli.

Bu şartlara uygun olan vatandaşlar evde bakım maaşı almak için başvurularını e-devlet aracılığıyla ya da aile Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapabilecek. Evde bakım maaşı başvuru şartları ve istenen belgelerle ilgili Detaylara aile Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.