PTT'den yarın 08.30'da TC kimlikle herkese 11.500 TL dağıtılıyor! Kuyruğa giren alıyor

PTT önünde Kuyruğun sebebi belli oldu. T.C kimlikle giden herkese PTT'den 11.500 TL nakit para dağıtılıyor. nakit ihtiyacı olanlar bu fırsatı sakın kaçırmasın.

PTT'den yarın 08.30'da TC kimlikle herkese 11.500 TL dağıtılıyor! Kuyruğa giren alıyor

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için PTT'den yeni bir destek ödemesi başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı talimatı üzerine harekete geçen PTT tam 11.500 TL'yi sadece T.C kimlikle gidene veriyor. PTT şubeleri üzerinden yapılacak olan başvurular için vatandaşlar kuyruğa girmeye başladı bile. Nakit ihtiyacı olan Dar gelirli ihtiyaç sahibi herkes başvuru yaparak PTT'den destek alabilir. Peki PTT 11.500 TL nakit destek şartları neler? Kimler PTT'den nakit destek alabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nakit yardım imkanları ile Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar Türkiye'nin ekonomik koşullarında rahat bir nefes alma fırsatı elde ediyor. Bu konuda PTT ile ödemelerle öne çıkan kurumlar arasında yer alıyor. PTT'nin yeni nakit destek ödemesi şartları belli oldu. Yarın 8.30'dan itibarıyla PTT'ye T.C kimlikle başvuru yapanlara tam 11.500 TL nakit yardım verilecek. Peki kimler nakit yardımı olabilir şartlar neler? PTT nakit yardım imkanları ile ilgili merak edilenler haberimizde…

PTT'DEN 11.500 TL ÖDEME ŞARTLARI

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere PTT üzerinden verilecek olan 11.500 TL'lik ödeme için aranan şartlar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım için aradığı şartlar PTT ödemesi için de aranıyor. Yapılan açıklamaya göre hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı ile bu ödeme yapılıyor. Ödeme için TC kimlik bilgileriyle başvuru yapmak gerekiyor.

Başvurular e-devlet aracılığı ile yapılabileceği gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından ya da PTT şubelerinden de yapılabiliyor.

ÖDEMELER YARIN SABAH BAŞLIYOR

PTT'nin Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere sağlayacağı sosyal yardım ve destek ödemeleri Yarın sabah itibariyle başlıyor. Daha önce başvurusunu yapmış olan ve PTT'den ödeme alacak olan vatandaşların 08.30'dan itibaren ödemelerini alabileceği bildirildi. Erken saatlerde PTT şubelerine giden vatandaşlar beklemeden nakit destek ödemesini alabilir.

Bu ödeme Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor ve PTT aracılığıyla vatandaşa veriliyor. Aynı zamanda başvuru ödeme esnasında IBAN numarasını bildirenler ödemelerini Ziraat Bankası aracılığı ile de alabiliyor.