Zenginlerin evinde başköşede! Evinize bu çiçeği alın paraya para demeyin

Cebiniz para dolup taşsın istiyorsanız hemen evinize bu çiçeği alın. Bereket ve bolluk getiren o çiçek asırlardan beri tüm zenginlerin evinden eksik olmuyor.

Zenginlerin evinde başköşede! Evinize bu çiçeği alın paraya para demeyin

Evlerde en sık tercih edilen bitkilerden biri olan para çiçeği bolluk ve bereket getirdiğine inanılması ile ünlü. Sukulent türü bir bitki olan para çiçeği, girdiği ve bolluk bereket ve mutluluk getiriyor. Bu sebeple de Uğurlu bir bitki olduğuna inanılıyor. Son dönemlerde bu çiçeği olan ilgi giderek artıyor. Bazı inanışlara göre evine bu çiçeği alanlar dibine para dönüyor ve 3 ay boyunca paranın aynı yerde durması halinde bolluk ve bereket geleceğine inanılıyor.

HEMEN EVİNİZE ALIN BOLLUK BEREKET GELSİN

Skulent ailesine üye bir bitki olan para çiçeği, gövdesi üzerinde karışık bir şekilde dizilmiş yapraklara sahip bir bitkidir. Güney Afrika ve Mozambik bölgesinden gelen bu çiçek, parlak ve yapraklarının etli olması ile dikkat çeken. Çiçek büyüdükçe yapraklarda kalınlaşır. Ayrıca para çiçeğinin bakımı da son derece kolaydır Haftada bir kez sulamak yeterli olur.

para-cicegi-2.jpg

BAKIMININ KOLAY OLMASI İLGİ ÇEKİYOR

Normal oda sıcaklığında bitkiyi yetiştirmek yeterlidir. Ancak kış aylarında çok soğuk havaya maruz kalmamasında da fayda vardır. Ani sıcaklık değişimlerinden de etkilenen bu çiçek hava akımına karşı korunmalıdır.

Dekorasyon amaçlı çok tercih edilen para çiçeği, bakımının kolay olması sebebiyle de popülerliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Ayrıca şans bolluk ve bereket getirdiğine de inanılan bu bitki zenginlerin evinden de hiç eksik olmaz.