EURO 2032’de ev sahibi Türkiye ve İtalya olacak

EURO 2032’nin ev sahipliğini Türkiye ve İtalya yapacak. Şampiyonanın ev sahipliğine ortak aday olan Türkiye ve İtalya’nın Futbol Federasyonu Heyetleri UEFA Yönetim Kuruluna sunumlarını gerçekleştirdi.

EURO 2032’de ev sahibi Türkiye ve İtalya olacak

UEFA 2032’nin ev sahipleri belli oldu. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ev sahipleri için resmi açıklama geldi. Bilindiği gibi Türkiye ve İtalya, Şampiyonanın ev sahipliğine ortak aday olmuştu. Bu kapsamda Türkiye ve İtalya Futbol Federasyonu Heyetleri, UEFA Yönetim Kurulu’na sunum gerçekleştirdi. UEFA, iki ekibin sunumunu da onayladı. Bu doğrultuda şampiyonanın ev sahipliği için resmi açıklama geldi. EURI 2032’nin ev sahipliğini Türkiye ve İtalya yapacak.

AVRUPA FUTBOLUNUN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU

UEFA, EURO 2032’nin ev sahipliği için beklenen kararı açıkladı ve şampiyonanın ev sahipliği resmen belli oldu. Türkiye ve İtalya, şampiyona için ayrı ayrı adaylıklarını koymuştu. İki ülke tek adaylık için hazırladığı dosyalarda 10’ar şehir seçmişti. Türkiye ve İtalya Futbol Federasyonu Heyetleri, UEFA Yönetim Kurulu’na sunumlarını yaptı. UEFA, EURO 2032’nin ev sahipliğini Türkiye ve İtalya’nın yapmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda iki ülke federasyonları maçların ülkelerinde oynanacağı 5 şehri belirleyecek.

euro-2032-de-ev-sahibi-turkiye-ve-italya-olacak.jpg

VOLKAN DEMİREL FUTBOL ELÇİSİ SEÇİLDİ

Türkiye, daha önce 7 defa Avrupa Şampiyonası’na aday olmuş fakat ev sahipliği hakkını elde edememişti. Ülkemiz, 2032 yılında İtalya ile birlikte Avrupa futbolunun en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapacak. UEFA Yönetim Kurulu’na yapılan adaylık sunumunda TFF’yi Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkanvekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Karadaş ve ülkemizin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi seçilen Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel temsil etti.