Ünlü futbolcu Gana’da rehin kaldı! Kulübü yaşanan mağduriyeti dile getirip isyan etti

Tuzlaspor’da forma giyen Philip Gameli Awuku, Milli Takım daveti üzerine gittiği Gana’da rehin kaldı. Gana Milli Takımı’na davet edilen ünlü futbolcunun vize alamadığı için ülkede rehin kaldığı ve geri dönemediği belirtiliyor.

Ünlü futbolcu Gana’da rehin kaldı! Kulübü yaşanan mağduriyeti dile getirip isyan etti

Futbolcu Philip Gameli Awuku, Gana Milli Takımı’na davet edilmiş ve bu davet üzerine ülkesine gitmişti. Türkiye’de Tuzlaspor’da forma giymekte olan futbolcunun vize alamadığı için Gana’da rehin kaldığı öğrenildi. Tuzlaspor konuyla ilgili açıklamada bulunurken yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor. İşte detaylar…

REHİN KALDI

1. Lig ekiplerinden Tuzlaspor’da forma giyen Ganalı futbolcu Philip Gameli Awuku, Milli Takım daveti üzerine ülkesi Gana’ya gitmişti. Gana Milli Takımı’na davet edilen ve ülkesine giden ünlü futbolcunun Gana’da rehin kaldığı öğrenildi. 1. Lig ekiplerinden Tuzlaspor’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPILDI

Trendyol 1. Lig ekibi Tuzlaspor, futbolcusu Philip Gameli Awuku’nun durumuyla ilgili açıklamada bulundu ve yetkililere çağrı yaptı. Vize alamadığı için Gana’da rehin kalan futbolcusunun geri dönmesi için yetkililere seslendi. Türkiye’ye geri dönemeden Awuku için kulüpten yetkililere çağrıda bulunuldu.

unlu-futbolcu-gana-da-rehin-kaldi-kulubu-yasanan-magduriyeti-dile-getirip-isyan-etti.jpg

YAŞANAN MAĞDURİYETE DİKKAT ÇEKİLDİ

Tuzlaspor’dan yapılan açıklamada yaşanan mağduriyete dikkat çekildi ve şu ifadelere yer verildi:

‘Lisanslı futbolcumuz Philip Gameli Awuku, Gana Milli Takımı’na davet edilmiş fakat Milli Takım maç arasının ardından Gana Türk Büyükelçiliği tarafından ülkemize geri dönüşüne izin verilmemiştir. Neden vize verilmemiştir? Vize verilmemesinin bir açıklaması var mıdır? Mağduriyetimizi büyükelçilik mi karşılayacak? Telefonlara cevap verilmemiştir. Futbolcumuz 15 gün içerisinde 3 resmi maçta oynayamamıştır. Kulübümüz tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli bilgi verilmiş olup futbol federasyonumuz neden sessiz kalmıştır? Gana Büyükelçiliği’ne gerekli evrakları göndermiş bulunmaktayız. Kulübümüzün mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerekli mercilerin harekete geçmesini bekliyoruz.’