Emekliye üçüncü ikramiye müjdesi yolda! 5000 TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi heyecanlandırdı

Emekli vatandaşların son dönemde sık sık gündemine gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olacak mı, emekliye 3. ikramiye mi geliyor sorularına yanıt aranıyor.

Emekliye üçüncü ikramiye müjdesi yolda! 5000 TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi heyecanlandırdı

Emeli maaş düzenlemesi, en düşük emekli maaşında artış talebi, emekli maaşlarına iyileştirme gibi gündemin ana başlıklarında emeklilerle ilgili talepler yer almaya devam ederken son günlerde sık sık gündeme gelen bir başka konu ise Cumhuriyet ikramiyesi oluyor. Emekli vatandaşlara yönelik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki, emekliye Cumhuriyet ikramiyesi var mı 2023? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere ikramiye mi verilecek. Emekliye 3. ikramiye mi geliyor? Emekliler Cumhuriyet Bayramı’nda 5.000 TL ikramiye mi alacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

EMEKLİYE 5 BİN TL CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ GÜNDEMİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na sayılı günler kalırken son dönemde sık sık manşetlerde yer alan emekliye Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili yoğun bir araştırma var. Emekli vatandaşlara Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünde 5000 TL ikramiye verileceği iddia edildi. Bu iddialarla birlikte milyonlarca emeklinin gözü ve kulağı konuyla ilgili yapılacak resmi açıklamaya çevrildi. Bu konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor.

emekliye-ucuncu-ikramiye-mujdesi-yolda-5000-tl-cumhuriyet-bayrami-ikramiyesi-heyecanlandirdi.jpg

EMEKLİYE 3. İKRAMİYE Mİ GELİYOR?

Emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılında tek seferlik 3. ikramiye ödemesi ile ilgili iddialar gündemdeki yerini koruyor. 5 bin TL tutarında olacağı öne sürülen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ile ilgili yoğun bir araştırma var. Emekli vatandaşlar bu iddiaların doğruluğunu ve konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Emekliler, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 defa emekli ikramiyesi almaktadır. Bir defaya mahsus olacağı iddia edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin verilmesi halinde emekli vatandaşlar bu yıl 3. kez ikramiye almış olacak. Ancak henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yok.

emekliye-ucuncu-ikramiye-mujdesi-yolda-5000-tl-cumhuriyet-bayrami-ikramiyesi-heyecanlandirdi-001.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN İYİLEŞTİRME BEKLENİYOR

Öte yandan emekliye 3. ikramiye iddiaları gündemde yer almaya devam ederken emekli vatandaşların zam beklentisi de sürüyor. 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı için iyileştirme talepleri gelmeye devam ediyor. Emekli maaşlarına yeni bir zam, en düşük emekli maaşına iyileştirme gibi talepler gündemde. Emekli maaşları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama geldi. Yıl sonunu işaret eden Yılmaz, ‘Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz.’ ifadelerini kullandı.